MarktPlaza

Prof. Dr. F.L. Polak - De bedreiging der menselijkheid in de

124x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Prof. Dr. F.L. Polak - De bedreiging der menselijkheid in de crisis der moderne cultuur
Een antwoord aan Virgil Gheorghiu
Prof. Dr. F.L. Polak: Hoogleraar aan de Nederlandse Economische Hogeschool te Rotterdam
1950, Uitgegeven door Firma W. Gaade
70 pag.
pagina's wat vergeeld met af en toe vlekje, rug van het boek ook een beetje verkleurd
Teab (aub bieden exclusief de eventuele porto)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep ‘theologie/religie/kerk’. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
"Een verzoek van Dr. E. D. Spelberg, predikant-directeur van de V.P.R.O., om over het in de titel aangegeven onderwerp een drietal voordrachten te houden, werd door mij met een bezwaard gemoed aanvaard, aangezien de termij zodanig moest worden geseld, dat mij de tijd zou ontbreken tot het rustig overdenken en op schrift stellen van deze toespraken. De drie voordrachten groeiden intussen onder de druk dezer omstandigheden uit tot een zestal.
Wederom met grote aarzeling ga ik, onder de voor mij verrassende aandrang van vele zijden, over tot publicatie van de uitgewerkte aantekeninen. Deze voordrachten waren daartoe niet bestemd. Zij hebben generlei pretentie, noch wetenschappelijk, noch litterair. Zij berusten niet op speciale voorstudie en zij zijn niet stylistisch gepolijst. Zij zijn enkel uit het hart geweld - een hart verontrust over de toekomstige gang van de menselijke samenleving. Zij zijn, ondanks de schijn soms van het tegendeel, ook voortgekomen in de vermogens van de mens om zijn reeds wankelende cultuur alsnog in stand te houden, indien hij daarin gelooft en dienovereenkomstig handelt.
In dien zijn is deze getuigenis tevens het antwoord van zulk een gelovige op het benauwend ongeloof van Virgil Georghiu, de schrijver van 'Het vijfentwintigste uur'. Een ernstige waarschuwing echter tevens, dat geloof alleen weer niet voldoende is, en dat wij allen, onder of beter tegen de druk der omstandigheden, onze inspanning zullen moeten 'verdubbelen' om tijdig een keer ten goede tot stand te brengen.
Fred. L. Polak."
Hebt u interesse in meer boeken? Zie dan ... alle