MarktPlaza

HENDRIK VIII EN KATHARINE PARR – Jean Plaidy (3) (Victoria Holt)

221x bekeken
11 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Verzenden
Verzendkosten

Omschrijving

HENDRIK VIII EN KATHARINE PARR - Jean Plaidy (Victoria Holt)
Historische roman

Luitingh z.j. (398 blz)
Gebonden met stofomslag
In zeer goede staat
€ 6,95
Verzendkosten voor koper: Pakket of opengeslagen op risico van de koper (250gr-2kg)


Deze fascinerende roman speelt zich af tijdens een van de meest interessante episoden uit de Engelse geschiedenis - de strijd van Hendrik VIII met de toenmalige Paus, de intriges rond de jonge koning Edward, en bovenal het zesde huwelijk van Hendrik VIII. Want niet lang nadat hij zijn vijfde vrouw heeft laten onthoofden, valt zijn oog op de aantrekkelijke Katharine Parr en zo wordt zij de zesde vrouw van de beruchte 'Blauwbaard'.
Met haar ontwapenende charme weet zij alle gevaarlijke klippen te omzeilen, zelfs in de laatste jaren van Hendriks regering als hij gekweld wordt door lichamelijke pijnen die vaak in onbedwingbare woede-uitbarstingen ontaarden. Wanneer zijn einde nadert wordt de situatie voor Katharine precair als gevolg van de politieke intriges waarvan zij het slachtoffer wordt, maar zij verzet zich moedig tegen de lagen en listen van haar tegenstanders.
Als eenzame koningin-weduwe doet zij zich als een vrouw van formaat kennen, en het is de vervulling van de lang bestaande liefdesrelatie tussen Katharine en Tom Seymour die aan dit boek zulk een grote bekoring verleent.