MarktPlaza

James Alexander Thom - Het volk van de Blauwe Kralen

157x bekeken
9 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

James Alexander Thom - Het Volk van de Blauwe Kralen
Hardcover met omslag - Historische (Indianen) roman
Er bewoog iets vlakbij. Hij stond doodstil, spiedend naar de
struiken en varens. Bladeren ritselden terwijl er geen wind was.
Toen zag hij in een straal van zonlicht die door de bomen scheen een glimp van een bruine huid. Zijn hart begon te bonzen. Hij pakte zijn mes en sloop naar voren, twee stappen, drie, vier ...
In de modder naast de beek sijpelde water terug in verse voetaf-drukken.
Driehonderd jaar voor Columbus vaart een prins uit Wales - een blonde reus van een man - met zijn vertrouwelingen over de Atlantische Oceaan. Hij wil een kolonie stichten in het door hem ontdekte paradijs dat hij Jarghal noemt.
Vele generaties lang trekken prins Madocs blondharige en blauw-ogige afstammelingen over de grote waterwegen van deze onge-repte nieuwe wereld. Zij vermengen hun bloed, hun legenden en hun dromen met die van de oorspronkelijke bewoners. En terwijl epidemieen woeden, natuurrampen zich voltrekken en woeste oorlogen razen, ontwikkelen prins Madocs nakomelingen zich tot een unieke Indianenstam die zichzelf Mandan noemt.
Zij gaan de geschiedenis in als een begaafd krijgsvolk met mystieke krachten. Maar hun tragische strijd tegen de oprukkende
beschaving is gedoemd te mislukken ....
HET VOLK VAN DE BLAUWE KRALEN: Avontuur, romantiek, ontberingen en historie die zeven eeuwen omspant. Een oud en bijna vergeten verhaal.
Rijk gedetailleerd, schitterend verteld en op ware gebeurtenissen gebaseerd.
Van de bloeddoordrenkte kastelen in het vroeg middeleeuwse Wales tot de verstilde schoonheid van de nog maagdelijke Amerikaanse wildernis is HET VOLK VAN DE BLAUWE KRALEN een triomf van vertelkunst: een epos in de grote traditie van Jean Auel en James Michener.