MarktPlaza

Juliette Mead Dans door de tijd

141x bekeken
9 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Juliette Mead Dans door de tijd
Gebonden boek
Journaliste Elena Stewart is nog helemaal niet toe aan het moederschap als ze op haar eenendertigste verjaardag ontdekt dat ze zwanger is.
Ze is onzeker over haar relatie met David, een beroemde oorlogsfotograaf, die voor zijn werk vaak in het buitenland is. Bovendien werkt ze hard aan een boek over RAF-piloten tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Als Elena met haar moeder Anna over haar problemen probeert te praten, vindt ze weinig gehoor. Het enige waar ze mee aankomt, is een oude doos vol herinneringen uit haar tijd in Cairo, waar ze tijdens de oorlog op de Britse ambassade werkte.
Het onderzoek voor haar boek brengt Elena naar een dorpje in Frankrijk, waar ze de voormalig piloot Theodore Hamilton gaat interviewen. Elena en de oude man raken bevriend en hij vertelt haar stukje bij beetje het aangrijpende verhaal van zijn oorlogsjaren. Dan ontdekt Elena een foto van haar moeder, weggestopt in een kast in Theodores huis.
Terwijl Elena het veelbewogen verleden van haar moeder en Theodore ontrafelt, wordt ze gedwongen na te denken over haar eigen gevoelens voor haar moeder, haar relatie met David en het kind dat ze ter wereld zal brengen.