Myrthe van der Meer - Up

 

Geplaatst 2 weken geleden door John de Visser (4x bekeken)

Myrthe van der Meer  -  Up
ConditieZo goed als nieuw

Omschrijving

Myrthe van der Meer  -  Up

BC

psychiatrische roman

333 pagina's

Van de auteur van de bestseller PAAZ
Als Emma enthousiast naar het laatste gesprek met haar psychiater gaat, gebeurt er iets wat ze niet helemaal had voorzien; haar psychiater is verdwenen, de vervanger weet niets van een eindgesprek en voor het einde van de dag is ze opgenomen op de paaz, de psychiatrische afdeling van het algemeen ziekenhuis. Alweer. Aangezien deze nieuwe paazvakantie wel een vergissing moet zijn, gaat Emma in het doolhof van pillen, psychiaters en mede patiënten op zoek naar een verklaring. Want als je niet ziek bent, hoef je toch ook niet beter te worden?
Als de verklaring in de vorm van een nieuwe diagnose lijkt te komen, begint ze zich echter af te vragen of ze die wel wil weten; want wat als je je eigen waarnemingen en gedachten niet meer kunt vertrouwen, en je grootste vijand niet in de buitenwereld zit, maar in je eigen hoofd?
Myrthe van der Meer (pseudoniem, 1983) werkte als redacteur totdat ze na een burn-out vijf maanden werd opgenomen. Haar ervaringen verwerkte ze op indringende wijze in haar roman PAAZ, die onmiddellijk een bestseller werd. In 2013 verscheen haar tweede boek, de roman Kalf, en in 2014 UP, de opvolger van PAAZ.

'UP is stille pijn die zichtbaar wordt; rauw, confronterend en hartverscheurend mooi!' - Isa Hoes
'Niet normaal!' - Theo Maassen
'Prettig realistisch' - NRC

De vorige opname op de PAAZ, de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis, ligt alweer even achter haar en het gaat redelijk goed met Emma – zo goed zelfs dat haar eindgesprek met haar psychiater een feit is. Daar aangekomen blijkt hij afwezig en is daar een plaatsvervangend arts die er zo het zijne van denkt. Resultaat? Aan het eind van de dag is Emma weer terug op de PAAZ. Dan begint een lange zoektocht naar een verklaring voor haar gedrag en steeds meer raakt ze in de knoop met haar gedachtekronkels. Zelf komt ze er niet uit, maar de arts weet het wel: Emma is manisch depressief. Ondanks de vele downs in dit boek overheerst de up. Met de nodige zelfspot en humor beschrijft ze het reilen en zeilen in haar hoofd en op de psychiatrische afdeling in het ziekenhuis. Ze biedt daarmee een kijkje in een – voor veel mensen – nieuwe wereld. Meer dan in het voorafgaande 'PAAZ' gaat ze nu in op haar eigen gedachten, haar gevoelens, haar gewaarwordingen, echter zonder ook maar een moment te vervallen in een slaapverwekkende monoloog. Integendeel… je blijft lezen en wilt meer. Dit een up en top roman die thuishoort in de upper ten en is gevaarlijk verslavend!

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties