MarktPlaza

Patricia Matthews Tegen de stroom in IBS 149

127x bekeken
9 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Patricia Matthews Tegen de stroom in IBS 149
Eén ding weet Jemina Benedict zeker: voor haar geen saaie man en een saai huwelijk. Nooit van haar leven! Kost wat kost zal ze voorkomen dat ze in een afhankelijkheidspositie terechtkomt. Van schrijven haar beroep te maken, dat is haar droom. Een niet gemakkelijk te verwezenlijken droom, beseft ze, want daarmee zal ze één van de weinige vrouwen van haar tijd zijn die kiezen voor een carrière in plaats van een gezin.
Haar grote voorbeeld is Sarah Hale, hoofdredactrice van het befaamde damestijdschrift Godey's Lady's Book. Na rijp beraad trekt ze de stoute schoenen aan en vertrekt naar Philadelphia om te proberen een baan bij het tijdschrift te bemachtigen. Dat lukt haar; ze wordt aangenomen en al snel vinden haar artikelen gretig aftrek.
Door haar werk komt ze in aanraking met Owen Thursday, een belangrijk verslaggever bij de grootste krant van Philadelphia. Aanvankelijk is ze vooral geïnteresseerd in de lessen journalistiek die hij haar kan geven, maar al snel wijdt hij haar ook in in de diepste geheimen van de liefde...