MarktPlaza

Denise Mina - Bloedakker

48x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

371 pagina's

Denise Mina studeerde rechten aan de Universiteit van Glasgow. Ze doceerde enige tijd criminologie en strafrecht en schrijft nu fulltime. Met Bloedakker won ze de prijs van de Crime Writers’ Association voor de beste misdaadroman van het jaar. Voor Het einde van de wespentijd ontving ze de Theakston’s Old Peculier Crime Novel of the Year Award.

In Glasgow wordt een peuter vermist. Iedereen vermoedt dat er een pedofiel actief is, maar het spoor leidt naar twee elfjarige jongens. Paddy Meehan – achttien en net van school – is bij de krant The Scottish Daily News begonnen als stagiaire. Haar traditionele ouders verwachten dat ze snel zal trouwen en kinderen zal krijgen. Maar Paddy droomt van een baan als onderzoeksjournalist. Op de redactie is iedereen ervan overtuigd dat de jongens zelfstandig handelden. Alleen Paddy denkt dat er meer aan de hand is. Als ze ontdekt dat een van de jongens familie is van haar verloofde, gaat ze zelf op onderzoek uit, met alle gevolgen van dien. Verstoten door haar familie en vrienden is ze plotseling kwetsbaar en staat ze er alleen voor.

Paddy is 18 jaar en loopt stage bij een krant in Schotland. Als een jongetje vermoord wordt, herkent zij in een van de mogelijke daders familie van haar verloofde. Zij vertrouwt de zaak niet en doet onderzoek in de wijk waar het vermoorde kind woonde. Ze ontdekt dat de politie allerlei bewijzen volkomen negeert en getuigen beinvloedt. Als de politie iemand arresteert, blijft Paddy twijfelen en uiteindelijk loopt haar leven zelf gevaar. Tussendoor wordt het verhaal verteld van een naamgenoot van Paddy die ondanks getuigenverklaringen veroordeeld was wegens moord en waarbij de politie ook bewijzen achterhield. Het is een bloedstollend thriller met scherpe observaties. Paddy is slim maar geobsedeerd door haar gewicht. Dit en de problemen binnen haar familie, brengt een humoristische noot in het verder zeer spannende verhaal. Kleine druk. Dit is de eerste thriller uit een nieuwe reeks waarin Paddy een hoofdrol gaat spelen.