MarktPlaza

Rita Monaldi - De Twijfel Van Salai

61x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

415 pagina's

de onverbeterlijke leugenachtige genotzuchtige dief, over de onderzoeken van ser Lionardo de schilder zijn leermeester en pleegvader : gekruid met een pikante novelle van Boccaccio en een brief van Machiavelli die het geval briljant oplost

Salaì is brutaal, boers, leugenachtig, en bijzonder praktisch. Hij is ook de geadopteerde zoon en geliefde assistent van meesterschilder Leonardo da Vinci. In De twijfel van Salaì verhuizen vader en zoon in het voorjaar van 1501 van Florence naar Rome, waar de weelderige meisjes Salaì wel kunnen bekoren. Leonardo heeft een missie te vervullen voor een raadselachtige, machtige opdrachtgever. Hij weet echter niet dat Salaì ook een geheime opdracht heeft: Leonardo bespioneren.

Salai, de geadopteerde zoon van Leonardo Da Vinci, schrijft bijna dagelijks brieven aan zijn voor de lezer onbekende opdrachtgever waarbij hij het doen en laten van zijn vader uitvoerig bespioneert en becommentarieert. Leonardo van zijn kant is bezig met een geheime missie om te ontdekken wie verantwoordelijk is voor de lastercampagne tegen de zittende paus. Na drie delen in een andere historische reeks rond figuren uit de 17de eeuw speelt dit boek van het Italiaanse schrijversechtpaar zich af in het politiek en godsdienstig woelige, maar op kunstgebied vernieuwende begin van de zestiende eeuw in Rome. Wie een spannend boek met een strakke verhaallijn verwacht, zal bedrogen uitkomen, maar wie een vlotgeschreven historisch juist tijdsbeeld van die periode zoekt, wordt beloond met een zowel accuraat als grappig boek.

Kleine druk