MarktPlaza

Candido de Dalmases: Magister Ignatius van Loyola

155x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Candido de Dalmases: Magister Ignatius van Loyola


Het leven van Ignatius van Loyola, stichter van de Jezuïetenorde.


Ignatius van Loyola werd in 1491 geboren in Baskenland. Hij is de stichter van de Jezuïetenorde en grondlegger van een spiritualiteit voor deze tijd. Een figuur van uitzonderlijke betekenis voor de geschiedenis van het christendom. Man van de kerk, midden in de wereld, God zoekend en vindend in alles en allen.

Wie was deze mystieke humanist van de roerige 16de eeuw, die het herhaaldelijk aan de stok kreeg met de inquisitie? In ieder geval meer dan een manager met mensenkennis en met eerbied voor het unieke van elke persoon.
Zeker niet de koele berekenaar, met alle middelen het doel heiligend, zoals menig karikatuur hem geschetst heeft. Verguisd en verheerlijkt werd hij, zoals ook zijn orde opgehemeld is en tot zonde bok gemaakt , door link s en rechts .
Wie hij is?
Het verlossende antwoord is nog niet gegeven. Wel zijn nu de feiten bijeengebracht. MAGISTER IGNATIUS is de Nederlandse bewerking van de meest bekende en definitieve biografie van Ignatius van Loyola, geschreven door Candido de Dalmases (1905-1985).


Uitg. Lannoo, paperback. Praktisch in nieuwstaat.

kstre

zd

P150718