MarktPlaza

Captain Clapperton's Last Expedition to Africa 1830 Afrika

178x bekeken
9 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Hardcover. Lander, Richard. Records of Captain Clapperton's Last Expedition to Africa: By Richard Lander, his faithful attendant, and the only surviving member of the expedition: with the subsequent adventures of the author. In two volumes. London: Henry Colburn and Richard Bentley. 1830. xxiii+(1)+(iii)-vi+310+293 blz. Inhoudsopgave tweede deel voorin ingebonden na introductie en lijst van illustraties van deel één. Deze inhoudsopgave van het tweede deel begint bij (ongepagineerd) bladzijde iii. Bladzijde i en ii die ontbreken is de titelpagina voor het tweede deel (bij titelpagina eerste deel verso blanco, dat zal bij de titelpagina van het tweede deel ook het geval geweest zijn). Tekst compleet. Alle illustraties allen aanwezig volgens lijst voorin boek. Met titelplaat (portret auteur). Leer op rug en hoeken. Met titelschildjes met letters in goudopdruk. Rug gebleekt, wat slijtageplekjes band. Nieuwe schutbladen. Wat notities in de blanco marge met potlood. Een klein beetje foxing. Boek in goede staat voor leeftijd.

Clapperton (1788-1827) was een Schotse marineofficier en ontdekkingsreiziger van West en Centraal Afrika. Hij reisde naar Bornu, zag als eerste blanke het Lake Chad, reisde van Kano naar Sokoto, hoofdstad van het rijk van de Fulani. Op zijn volgende reis nam hij zijn bediende Lander, de auteur van dit boek, mee. Hij ging aan wal bij Badagry (Benin), en trok door Yoruba en stak in januari 1826 de rivier de Niger over. Aangekomen in de Fulani hoofdstad Sokoto werd hij vastgehouden door de Sultan Bello. Na maanden overleed aan malaria, depressie en dysenterie. De auteur wist uiteindelijk als enige overlevende de kust te bereiken. Referentienummer 6605.

350 euro

Als u biedt is dat exclusief verzend- en verpakkingskosten (6,95 euro als pakketje). Afhalen ook mogelijk. Zie ook mijn andere advertenties.