MarktPlaza

Kizzy Mchugh - Unspoken Rhyme (CD) met Handtekening Nieuw

83x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Kizzy McHugh heeft al een heel stuk kennis en ervaring opgedaan als zangeres en TV host in Amerika, maar vandaag is de dag dat ook het Nederlands publiek kan genieten van haar muziek. Als introductie wordt vandaag alvast één nummer van haar debuut album, dat over twee weken uit komt, als single gereleased. Deze single, This Bed Ain't Big Enough, is enerzijds een voorproefje van wat komen gaat en anderzijds geeft het goed aan wie Kizzy is en wat men van haar mag verwachten: een performer met uitstekende vocale capaciteiten en internationale allure; PopSoul-Jazzy, gevormd door een gedegen opleiding aan gerenommeerde Amerikaanse universiteiten en haar brede praktijkervaring als zangeres in Boston en omgeving. Soms heeft ze glamour, soms is ze een tikje weird, maar met een eigen funky/edgy stijl. Ze zoekt bij haar live optredens op een natuurlijke manier het contact met haar publiek en weet hen keer op keer te verleiden met haar open personality. This Bed Ain't Big Enough is door Kizzy opgenomen met een live orkest onder leiding van een gelouterd (en gelauwerd) arrangeur. Het resultaat staat muzikaal dan ook op een hoog niveau waar de professionele productie trost op is.

Oorspronkelijk geboren in Nederland, groeide Kizzy McHugh op op het zonnige Curaçao. Als kind won Kizzy verschillende talentenshows en muziek bleek in haar bloed te zitten. Voor haar opleiding verhuisde ze naar Boston, USA. Ze studeerde daar muziek, toneel, ballet en tv-presentatie aan o.a. het gerenommeerde Berklee College of Music en het Boston Conservatory. Voordat ze afstudeerde werd ze gevraagd in de Dean's Club van Berklee vanwege haar Outstanding ability and accomplishments as a performing artist.

Alhoewel Kizzy het plan had om na haar studie terug te keren naar haar geboorteland, liet zij zich in eerste instantie door haar directe omgeving verleiden om in Amerika aan het werk te gaan. Na haar afstuderen werd ze de lead zangeres van het Bo Winiker Orkest (Big Band), waarmee ze o.a. optrad voor Bill Clinton. In Boston werd zij gevraagd als TV Host voor kunst en entertainment shows voor verschillende TV zenders. Ook trad zij op met artiesten zoals Steven Tyler, Dianna Reeves en Glenn Close. 'The Improper Bostonian' magazine riep haar in die tijd zelfs uit tot één van de tien meest begeerde vrijgezelle dames in Boston en zette haar op de voorpagina.

Ondanks jaren van succesvolle concerten en TV shows in Amerika wilde Kizzy uiteindelijk toch doen wat zij altijd al van plan was geweest: terug naar Nederland waar haar familie woont. In het afgelopen jaar heeft zij hard gewerkt aan haar debuutalbum. Veel van de teksten heeft zij zelf geschreven

1. This Bed Ain'T Big Enough
2. Don't Wake Me Up
3. I Love Me More
4. Don't Go Away
5. Every Woman In One
6. Seashells
7. Unspoken Rhyme
8. Ball Outta Bounce
9. Life Lessons
10. She Knows
11. Winner
12. We're All Beautiful