MarktPlaza

Chemiakine Synthetisme metaphysique 18/25 E/A Hvostenko

157x bekeken
2 maanden geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Portfolio. Chemiakine, Michel de. Synthetisme metaphysique. Album no. 1. Poemes de Alexai Hvostenko. 
Gepubliceerd in een oplage van 125 exemplaren (100 genummerde exemplaren en 25 E/A Epreuve d’Artiste oftewel artist’s proof). Op het vel met de informatie over de oplage de volgende informatie vermeld:

Justification du tirage. Vingt lithographies originales de Michel de Chemiakine tirées sur velin arches à 100 exemplaires numérotes 1 à 100 plus épreuves d’artiste. No 18/25 E/A. tirées par Claude Jobin sur les presses de Grapholith le 7 Mars 1978 à Paris.

Genummerd en gesigneerd met potlood door Chemiakine en Hvostenko. Op de bladzijde met vermelding oplage e.d. een stempel in blinddruk van Grapholith.

Geheel bestaat uit 13 vellen die ieder één keer gevouwen zijn waardoor 52 bladzijden ontstaan, hieronder een opsomming (derde vel kan ook bedoeld zijn als het laatste vel maar dat maakt voor de inhoud niets uit):

Eerste vel: titelblad en twee bedrukte bladzijden (achterste bladzijde onbedrukt)
Tweede vel: Toelichting in het Frans op drie bladzijden (achterste bladzijde onbedrukt)
Derde vel: Justification du tirage (drie bladzijden onbedrukt)
Vierde t/m dertiende vel: steeds om en om lithografie en gedicht, dus 2 lithografieën en 2 gedichten per vel, totaal dus 20 lithografieën en 20 gedichten.

De bladzijden meten ongeveer 40,3 x 32,5 cm, dus uitgevouwen is breedte van het vel ongeveer dubbel zo groot (dus circa 80,6 cm). Opgeborgen in de originele groenlinnen doos, formaat circa 44 x 36 cm. Letters in goudopdruk op doos (op doos voornaam gespeld Alexi, op titelpagina Alexei). De naam van Hvostenko wordt elders meestal als Khovstenko gespeld. Slijtageplekken en wat vlekjes doos, inhoud in goede tot zeer goede staat. Zeldzaam (één geveild met een persoonlijke opdracht van Chemiakine maar uit de grotere 'run' van 100 exemplaren met een geschatte waarde van 2000-3000 euro). Referentienummer 11943.

1200 euro

Vraagprijs/bieden is exclusief verzendkosten. Verzendkosten 15,85 euro met Postnl (verzekerde verzending). Afhalen ook mogelijk (op afspraak). Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.