MarktPlaza

Christelijk Voortgezet Onderwijs – Hoe bestáát dat?

100x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Christelijk Voortgezet Onderwijs – Hoe bestáát dat?
Door Drs. T.M. Gilhuis en Drs. K. de Jong Ozn.
Cahiers voor het Christelijk Onderwijs
Uitgeversmaatschappij J.H. Kok
195 pag., isbn 90 242 6288 7
kaft heeft wat kleine gebruiksspoortjes
t.e.a.b. (a.u.b. bieden exclusief de eventuele portokosten)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep ‘theologie/religie/kerk’. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
“In dit Cahier hebben de auteurs Gilhuis en De Jong Onz., beiden voorheen rector aan een christelijke scholengemeenschap voor vwo/havo, geprobeerd een blauwdruk te schetsen en daaraan uitvoering te geven van dat wat een christelijke school, gedacht vanuit de Bijbel, nu eigenlijk zou móeten voorstellen. Ze hebben deze schets geschreven in de zomer van ’75 vóórdat laatst genoemde geroepen werd tot het ambt van Staatssecretaris van Onderwijs en Wetenschappen.
Ze willen in dit profiel proberen te antwoorden op de vraag: Wat is nu het bijzondere van die bijzondere school?
Be wust hebben ze zich daarbij kwetsbaar opgesteld. ‘Twaalf apostelen’ uit kerk, staat en maatschappij zijn in hun werkkeet mee om de tekentafel gaan zitten om correcties en aanvullingen voor te stellen.
Allen, de twee en de twaalf, en zij die bouwstenen kwamen aandragen voor een schoolreglement ten behoeve van het christelijk voortgezet onderwijs, hebben dit gedaan met de bedoeling de huidige discussie over de identiteit van de christelijke schook – die gelukkig nog steeds aan de gang is – te dienen.
Aan de lezer het antwoord op de vraag of zij daarin enigermate geslaagd zijn.”