MarktPlaza

[1984] Zakboekje voor de ZX Spectrum,

495x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving


Zakboekje voor de ZX Spectrum,

instructiesets/ tabellen/ conversielijsten/ programma-beschrijvingen, door W. Akkermans.

Uitgave 1e druk/ 2e oplage 1984,© Kluwer Technische Boeken b.v. Deventer-Antwerpen, ISBN 9020117068. Afmeting hb ca 17 x 11cm, 168pp., softcover, pocket/ paperback genaaid'.


De inhoud; Conversietabel Decimaal / Hexadecimaal/ Binair/ Octaal, Machten van 2/ 8/ 16, Basic- Instructies/ functies , Bewerkingssyymbolen en hun functie, Tabel/ ZX Spectrum-karakterset, systeemboodschappen, beeldschermgeheugen, Attributengeheugen, Printer-buffer, Syst.variabelen: op volgorde adres/alfabetisch op naam/ omschrijving, Microdrive maps, Channel-info, Programma-/ Variabelen- EDIT-/ Werk-/ UDG-geheugen, Reken-/ Z80-/ Gosub-stack, Aanschakelroutine, I/O-Poortadressen, Cassettelabel, Tips, Gebruik ROM-routines, Progammabeschrijving/ VU-Calc/ VU-FILE, Z80-CPU met signaalbeschrijving, Uitbreidingsconnector, Z80-/ Registers/ Instructieset op volgorde Mnemonics/ Instructieset op volgorde Hex-code/ Vlagbeschrijving, Symbolische omschrijving van Z80-instructies, Niet officiele Z80-instructies, Programma:/DECHECK-conversie/ Hexadec. geheugendump/ Hexlader/ ROM-test/ UDG-grootte/ VARLIST, Aantekeningen. 


Ondanks zijn bescheiden afmetingen, is de ZX Spectrum groot in mogelijkheden. Omdat het voor de gebruiker praktisch onmogelijk is om alle mogelijkheden uit het hoofd te kennen, is dit zakboekje samengesteld met een opsomming van zo goed als alle belangrijke gegevens.

In grote lijnen kan men het volgende vinden:- Een beschrijving van het BASIC-systeem, de instructies, de functies en de systeemboodschappen.- Het gebruik van het geheugen toegelicht met voorbeelden.- De functies en het gebruik van registers.- ROM-routines met startadressen.- Voor machinetaalprogrammeurs: de volledige Z80-instructieset met bovendien een aantal niet officiele Z80-functies.

Het boekje wordt afgesloten met eeen aantal programma's die, hoewel bedoeld als voorbeeld van het praktisch toepassen van de behandelde theorie, direct bruikbaar zijn als handige utilities.


Het boek is in een goede conditie.
Verpak-& Verzendkosten binnen NL 3,50