MarktPlaza

Dianne Emley - De Eerste Snee

79x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

399 pagina's

Twee minuten lang was ze dood
De aanvaller was wreed, de overval niets ontziend - en liet haar levenloos achter... tot haar hart oversloeg en ze tot bewustzijn kwam. Nu, een jaar later, twijfelt rechercheur Nan Vining aan haar kracht, haar veiligheid, zelfs haar gezond verstand. Kan ze ooit weer de politieagent - en moeder - zijn die ze vroeger was?
Bevend maar vastbesloten, meldt Nan Vining zich weer bij de politie van Pasadena. Dan wordt ze geconfronteerd met een moordzaak die wel heel dichtbij komt: het lijk van politieagente Frankie Lynde is onder de Colorado Street Bridge aangetroffen.
Als Nan dieper in Lynde's verleden graaft, komt ze op het spoor van een moordenaar die even meedogenloos als gestoord is. Een roofdier wiens methoden en krankzinnigheid herinneringen oproepen aan haar eigen aanvaller...
Dianne Emley is geboren in Los Angeles. Ze studeerde filosofie en marketing aan de universiteit van Los Angeles. Na verschillende baantjes besloot ze een wereldreis te maken. Nu woont ze nu in de buurt van L.A. met haar echtgenoot Charlie en twee katten.
`Gewaagd, intens en met een scherp randje, De eerste snee is geweldig.' TESS GERRITSEN
`Dianne Emley schaart zich meteen in de voorste gelederen van de thrillerschrijvers.' MICHAEL CONNELLY

Volgens de lovende teksten van enkele bekende Amerikaanse collega's scoorde deze debutante uit Los Angeles meteen een hit met rechercheur Nan Vining van het politiecorps in Pasadena Californie. Als Nan, alleenstaande moeder van een tienerdochter en herstellend van een aanslag op haar leven, weer gaat werken, wordt ze meteen betrokken bij het onderzoek naar de moord op een jonge politieagente uit Los Angeles. Het speurwerk levert hallucinerende herinneringen op aan haar eigen traumatische ervaringen; ook dit slachtoffer is gekidnapt, gemarteld en verkracht. Zou het dezelfde dader kunnen zijn? Naast Nan in de hoofdrol krijgen we ook het perspectief van het slachtoffer en daarna van de psychopaat. Goed opgebouwd plot waarin locaties, karakters en de bijzonderheden van het onderzoek vaardig zijn vervlochten met de verhaallijn van de aanslag op Nan en haar angst voor de nog niet opgepakte dader. De bovennatuurlijke ervaringen voegen een voor de spanning onnodig horrorelement toe. Een goedgeschreven, vrij harde thriller