MarktPlaza

Dick de Boer - Palingsound (Hardcover/Gebonden)

122x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

100 Jaar Muzikaal Bloed In Volendam

176 pagina's

- Een bijzonder boekje vol wetenswaardigheden over de unieke sound uit Volendam ? de complete geschiedenis vanaf het begin, van The Cats tot BZN en Jan Smit.
- 100 jaar rijke muziekgeschiedenis aan de hand van interviews met bekende en minder bekende artiesten.
- De muziek van zon en Zuiderzee vastgelegd in afbeeldingen van trofeeën, instrumenten en platenhoezen, en in een grote hoeveelheid foto's uit de privé-albums van de artiesten.
- Met een chronologie van de Palingsound en de stambomen van de verschillende bands.

Spraakmakend document: in een handzaam hardback oblong-formaatje van 13 bij 18 cm, is hier succesvol gepoogd een overzicht te geven van 100 jaar specifiek muzikaal samenleven binnen en vanuit de hechte gemeenschap van het Noordhollands vissersdorp Volendam. De term "Palingsound" werd in de jaren zestig, de jaren van The Cats, Left Side en BZN, uitgevonden door ster-dj en platenbaas Willem van Kooten alias Joost Den Draaijer. Een begrip was geboren en dit boek geeft een goede indruk van de verwevenheid van de diverse Volendamse muziekfamilies, zoals de Veermannen, de Tols en de Muhrens, alles gecompleteerd met foto's uit familie-albums en schoenendozen. Er wordt verwezen naar een Palingsound-museum dat zich tevens in Volendam bevindt; al met al een enorme erkenning voor 100 jaar vakmanschap, met als jongste exponent: Jan(tje) Smit.