M.A.P. Wolfje, actief, slim en sociaal reutje

 

Geplaatst 2 weken geleden door Mirtos.Animal.Project. (7x bekeken)

M.A.P. Wolfje, actief, slim en sociaal reutje

Omschrijving

Wolfje op Kreta

Wolfje geboren begin 2014 zat op een dag in de tuin van de kattenopvanger in Sitia, of hij zelf is aankomen lopen of gedumpt weten we niet. Wolfje is speels, actief en heel slim. Wolfje kan het goed vinden met de andere honden en de vele katten in de opvang en loopt al goed aan de lijn. Wolfje is geneutraliseerd.


DE ADOPTIEBIJDRAGE IS INCLUSIEF:
De vliegreis naar Nederland.
Alle entingen inclusief rabiës.
Bloedtest leishmania (pups beneden 1 jaar worden niet standaard op leishmania getest).
Chip (deze moet u na adoptie in Nederland op uw eigen naam registreren).
Europees paspoort.
ADOPTIEBIJDRAGE
Honden: geneutraliseerd 295,--
Honden: niet geneutraliseerd 250,--
Katten: geneutraliseerd 150,--
Katten: niet geneutraliseerd 120,--
TRANSPORT
Als stichting zijn wij afhankelijk van aangeboden vluchten, vrijwilligers die onze dieren op een vlucht begeleiden en vrijwilligers die de dieren voor ons opvangen in Nederland en om deze redenen is het voor ons moeilijk te bepalen wanneer besproken dieren naar Nederland kunnen komen en hopen op uw begrip. Het is voor ons financieel niet haalbaar om zelf het transport te regelen.
MIRTOS ANIMAL PROJECT (M.A.P.)
Mirtos Animal Project is in 1999 opgericht. De oprichters kwamen al jaren in Mirtos, een kustdorpje in het zuid-oosten van Kreta en waren gefascineerd door dit prachtige eiland. Waar ze vaak moeite mee hadden, waren de talloze hongerige, verwaarloosde en zieke dieren die ze tegenkwamen op hun tochten. Langzamerhand ontstond het idee om concreet hulp te gaan bieden aan de mensen ter plaatse die zich het lot van deze dieren aantrokken. Vanuit Nederland is toen met een aantal vrijwilligers Mirtos Animal Project opgezet en de organisatie heeft sindsdien een spectaculaire groei doorgemaakt. Ondertussen werken wij samen met diverse dierenwelzijnsgroepen en particulieren verspreid over Kreta en in Athene en ondersteunen wij ook een shelter in Cairo, Egypte.
WAT WE DOEN
Wij werken inmiddels samen met Hectors House Crete, P & M Cats Care Crete en diverse particulieren die op Kreta en in Athene hulp bieden aan de zwerfdieren. Ook helpen wij een shelter in Cairo, Egypte: SPARE. Op Kreta, in Athene en in Egypte vinden bijna geen adopties plaats en de dierenwelzijnswerkers zijn daarom geheel afhankelijk van plaatsingen in (West) Europese landen. Deze activiteit hebben wij op ons genomen en wij zoeken via onze stichting een goed thuis voor ’onze’ dieren. Onze stichting wordt geheel gerund door vrijwilligers en alle inkomsten en donaties komen ten goede aan de dieren op Kreta, in Athene en in Cairo.
ONZE DOELSTELLINGEN
Wij ondersteunen de vrijwilligers die zich bekommeren om de zwerfdieren op Kreta, in Athene en in Cairo in hun werk. Wij zoeken een goed thuis in Nederland voor plaatsbare zwerfhonden en -katten. Met de inkomsten van onze stichting steunen wij onze samenwerkingspartijen op Kreta, in Athene en in Cairo zodat de vrijwilligers daar hulp kunnen blijven bieden aan de vele dieren die niet het geluk hebben om naar Nederland te kunnen komen. Daarnaast dragen wij bij in de medische kosten van zieke en gewonde dieren en betalen we mee aan castraties, sterilisaties, voederplaatsen en cat café’s. Onze stichting is daarom geen druppel op een gloeiende plaat, maar draagt, in samenwerking met vrijwilligers op Kreta, in Athene en in Cairo, structureel bij aan alle humane initiatieven om het dierenleed onder de zwerfdieren te verminderen.
HOE WIJ DIT FINANCIEREN
Om dit alles te kunnen bekostigen, proberen we zoveel mogelijk donateurs te werven en vragen wij een vergoeding voor de te adopteren dieren. Daarnaast ondernemen wij diverse activiteiten om fondsen te werven.
BELONGINGSSYSTEEM VRIJWILLIGERS
Onze vrijwilligers doen hun werkzaamheden op volledig vrijwillige basis, zij ontvangen hiervoor geen enkele bezoldiging.


Meer informatie
mirtos.nu