MarktPlaza

Waarschuwing: Let op bij gratis aanbod van dieren (konijn, knaagdier, kat, poes, hond)!

1225x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

WAARSCHUWING om te behoeden dat het onderstaande ook uw huisdier kan overkomen!
Het gebeurt regelmatig dat (huis)dieren gratis worden aangeboden omdat hun eigenaren het belangrijker vinden dat hun dier een goed nieuw en liefdevol thuis krijgt dan dat men er geld voor ontvangt. Het risico bestaat dan echter dat de dieren in totaal verkeerde handen vallen.....
Wat kan er namelijk gebeuren met dieren die gratis overal worden aangeboden:
Ze kunnen worden gebruikt als oefenhond of -kat (waarbij hun snuiten/monden en poten worden afgetaped, zodat ze zich niet kunnen verweren of weg kunnen lopen) of worden als (levend) voedsel (kittens en konijnen/knaagdieren) gebruikt voor slangen. Maar ook worden er (o.a. dove, blinde of gehandicapte) gratis dieren gezocht om ze sexueel te misbruiken; voor dierenporno, om ze voor een hoog bedrag door te verkopen (bijv. een dag na ophalen staat uw dier met al z'n gratis spulletjes gewoon weer op Marktplaats waarbij er wèl geld voor wordt gevraagd), puur om dieren te mishandelen en daarna te dumpen of teefjes worden gebruik voor broodfok, etc.
Allemaal te erg voor woorden.....
Men komt (zelfs als gezin met kindjes) enthousiast bij je dier kijken (met aannemelijke, diervriendelijke of zielige verhalen) en beloven heel goed voor je huisdier te gaan zorgen. Dit lijkt allemaal in orde.... toch....? Maar nee.....!
Ze nemen je geliefde huisdier mee en gebruiken ze als prooi om pitbulls of andere vechthonden te trainen of voeren ze aan hun slangen, etc.
Ze hebben valse ID-pasjes (+ hun (email)adres en tel.nr. kloppen niet), dus je kunt nooit meer achterhalen waar je dier heen is gegaan.
Denk dus alsjeblieft na en vraag in ieder geval een (redelijke of al is het maar een kleine) vergoeding voor je hond, kat of knaagdier/konijn (of zet bij vraagprijs i.p.v. "gratis": "n.o.t.k." (nader overeen te komen) of "bieden", zodat bepaalde "mensen" met onjuiste/slechte bedoelingen niet zo gauw meer op een advertentie zullen reageren omdat zij bij voorkeur gratis dieren komen ophalen) en kun je er niet meer voor zorgen neem dan contact op met een stichting,die zijn er om te helpen.
Geef in ieder geval je dier nooit mee wanneer je het niet vertrouwt, zodat je je dier niet een pijnlijke dood injaagt !!

Let altijd extra goed op als je je huisdier toch gratis aanbiedt.
Er zijn heus genoeg mensen die je dier wel een geweldig nieuw thuis kunnen bieden met een gouden mandje.
Maar vraag dan wel om dubbele legitimatie. Vraag om referenties. Bezoek de mensen in hun eigen huis voordat je je hond of kat weggeeft. Doe dat uit liefde voor je dier. Zodat je zeker weet dat het goed terecht komt. Beter dubbel checken dan achteraf spijt krijgen wanneer het te laat is.

Het allerbeste is om je kat/poes c.q. pup/hond of ander huisdier te laten castreren/steriliseren zodat er een einde komt aan het overschot van kittens/katten – pups/honden - knaagdieren. Alleen op die manier wordt het probleem bij de kern aangepakt en kan het teveel aan (huis)dieren opgelost worden. Er zijn genoeg leuke dieren te vinden bij het asiel of andere dierenhulporganisaties. Hier verblijven dieren die soms al heel lang op het gouden mandje wachten. Gun deze dieren nog een heel fijn en gelukkig, liefdevol leven in plaats van je eigen huisdier steeds maar nieuwe nestjes te laten krijgen. Dit is voor de gezondheid van het moederdier ook absoluut niet goed. Don’t shop – adopt!
Deel dit bericht s.v.p. op social media, zodat mensen worden gewaarschuwd en dat de dieren daadwerkelijk een goed en liefdevol thuis krijgen.