MarktPlaza

Finding Nemo (DVD) Walt Disney Nieuw/Gesealed

134x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Stemmen orig. versie: Willem Dafoe , Albert Brooks & Brad Garrett
Stemmen Ned. versie: Albert Verlinde , Ron Brandsteder & Johnny Kraaikamp Jr.
Regisseur: Andrew Stanton & Lee Unkrich

96:00 minuten

Duik mee in Finding Nemo, een hilarisch avontuur vol kleurrijke figuren die je meenemen naar de adembenemende onderwaterwereld van het Groot Barrièrerif voor de kust van Australië. Van de met een Oscar bekroonde makers van Toy Story en Monsters en Co. Als de avontuurlijke, jonge clownvis Nemo plots ver van huis raakt, gaat zijn bezorgde vader Marlin samen met Dory, een lieve maar nogal vergeetachtige blauwe vis, op een onvergetelijke zoektocht om Nemo weer thuis te brengen. Tijdens hun avonturen komen Marlin en Dory oog in oog te staan met een heleboel te gekke zeebewoners: vegetarische haaien, enorme schildpadden, hypnotiserende kwallen, hongerige zeemeeuwen en nog veel meer. De prachtige computeranimatie van FINDING NEMO neemt iedereen mee in deze 2-disc speciale uitvoering naar een hele nieuwe wereld, boordevol exclusieve fragmenten, niet eerder vertoonde scènes, spelletjes en nog veel meer!

Beeld: 16:9 (1.75:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 Engels en Vlaams en Engels DTS
Ondertiteling: Nederlands/Frans/Engels/Engels voor doven en slechthorenden

Eigenlijk zou deze recensie kunnen beginnen met de kreet 'van de makers van Toy Story 1 &2, A Bug 's Life en Monsters Inc.' en eindigen met het geestige Amerikaanse motto 'Sea it', dat in het Nederlands helaas onvertaalbaar is.

De eerdere Pixar-producties koppelden inventieve en oogstrelende computeranimaties aan leuke en spannende verhalen met personages die je als kijker onmiddellijk in het hart wilde sluiten. Wie bang was dat de door John Lasseter geleide animatievernieuwer dat hoge niveau onmogelijk vast zou kunnen houden, kan gerust zijn: Finding Nemo is misschien wel de beste film die Pixar tot nu toe maakte.

Het verhaal over de alleenstaande clownvis Marlin die zijn naar avontuur hunkerende zoontje Nemo kwijtraakt en vervolgens de hele oceaan moet doorzwemmen om hem terug te vinden, is net zo onweerstaanbaar als dat van klassieke Disney's als Bambi of Beauty And The Beast.

Bij zijn onvrijwillige onderwater-avontuur krijgt de sullige Marlin (stem van Albert Brooks) bovendien gezelschap van Dory, een exotische Picasso-doktersvis wier korte-termijngeheugen niet meer naar behoren functioneert, hetgeen leidt tot een onophoudelijke stroom grappen, die bijna allemaal even leuk zijn. Overigens maakt alleen al de briljante stemrol van Ellen DeGeneres als Dory de film de moeite waard.

De kleine Nemo zelf lijkt ondertussen voorbestemd om zijn mogelijk laatste dagen te slijten in het tropische aquarium van een tandarts in de Australische plaats Sydney. Al zal dat de kleine clownvis er niet van weerhouden een ultieme

uitbraakpoging te wagen.

De onderwater-omgeving heeft de animatoren van Pixar tot nieuwe kunststukjes geïnspireerd. Het geheel ziet er zo kleurrijk en sprankelend uit als maar mogelijk is. In Amerika groeide de film dan ook uit tot een fenomeen à la The Lion King. Het moet raar lopen wil de volgende animatie-Oscar naar een andere film gaan dan Finding Nemo.