MarktPlaza

Jancis Robinson's Wijn DVD (2DVD) (Nieuw/Gesealed)

72x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

300:00 minuten

Voor iedereen die hulp kan gebruiken bij het kiezen uit de wijnkaart tot de gevorderde wijnliefhebber. Wijn is populairder dan ooit. Steeds meer Nederlanders genieten van een goed glas wijn en willen meer over wijn te weten komen. Van het grote aanbod wijnboeken heeft vrijwel iedereen inmiddels één of meerdere exemplaren in huis. Een van de leuke facetten van wijn is de beleving en de romantiek rondom het maken en drinken van wijn. Anders dan wijnboeken brengen wijnprogramma's op TV dit gevoel optimaal over op de wijnliefhebber. Helaas zijn deze programma's zeer schaars. Een van de top wijnprogramma's van het afgelopen decennium is Jancis Robinson's Wine Course, uitgezonden in 10 afleveringen op 'prime time' BBC. Het programma laat zich in een paar kernwoorden vatten: 4 Visual Glamour; reizen, avontuur en romantiek 4 Toegankelijke informatie over o.a. het maken en drinken van wijn 4 Entertainment door deskundige en geestige aanpak Deze veel bejubelde serie is vanaf nu ook beschikbaar op een dubbel DVD met ca. 5 uur aan materiaal. De 'Jancis Robinson Wijn DVD' biedt u een schitterende reis langs de wijn producerende landen van de wereld waarin u de smaak van de wijnen uit elke regio echt proeft. Alles van het maken van wijn tot het proeven en opslaan van wijn komt aan bod. De DVD is zo opgezet dat zowel wijn experts als 'beginners' optimaal zullen genieten! Jancis Robinson behandelt in ieder van de 10 hoofdstukken een druivensoort en de diverse regio's waar de soort het meest gebruikt wordt, in combinatie met belangrijke en praktische wijnonderwerpen. Tevens laat zij wijnmakers commentaar geven op op wijn van 'hun' druivensoort gemaakt aan de andere kant van de wereld. Alleen een in de wereld van wijn zo bewonderde wijnkenner als Jancis Robinson is in staat om door te dringen tot de elite van de wijnwereld en de kijker inzicht te geven in de eigenaardigheden van hun wijnproductie.

DVD inhoud:

1 Hoe wijn gemaakt en van wijn genoten wordt. Languedoc, Bordeaux. Het leven van een wijnkenner. Hoe proef ik wijn? Realiteit van het wijnmeer.

2 Chardonnay - Bourgogne, Australië. Is wijn meer plaats dan druif? De tweede belangrijk plant - de eikeboom. Vuur, rook en vaten maken.

3 Cabernet Sauvignon - Bordeaux, Chili. Wijn classificeren. Hoe en waarom van wijnopslag. De hiërarchische maatschappij van Bordeaux.

4 Sauvignon Blanc - Nieuw Zeeland, Loire, Chili, Bordeaux. De 'wilde man' van Pouilly-Fumé. Het compenseren van de fouten van de natuur. Vliegende wijnmakers.

5 Shiraz - Rhône, Australië, Californië. De hectiek rondom de oogst. Wijn competitie en 180 wijnbeoordelingsdagen. De sterren in wijn.

6 Riesling - Duitsland, Oostenrijk. De meest kritische beslissing;wanneer plukken? Trucs met het ontwerp van etiketten en kurken. Zoete wijnen.

7 Pinot Noir - Bourgogne, Oregon, Californië. Een gevoel van plaats. Welk wijnglas en hoe serveer je wijn? De rotsklimmers in wijn.

8 Merlot - Californië, Bordeaux. De wijnluizen epidemie in Californië. Organische wijnboeren. Wijn, gerechten en koken.

9 Mousserende wijnen - Champagne, Australië, Californië. Bubbels maken. Wijn als 'big business'. Hoe open je een Champagne fles?

10 Oorspronkelijke versus geïmporteerde "internationale druivensoorten" Italië, Spanje, Languedoc. De kracht van de supermarkt inkoper. Jagen op truffel. Maar het antwoord zit in de grond. Over Janis Robinson: Jancis Robinson is wereldwijd een autoriteit op wijngebied. Ze is 'Master of Wine', televisie presentator en heeft miljoenen woorden over wijn geschreven in boeken als Jancis Robinson's Wijncursus, de laatste editie van de Wijnatlas (samen met Hugh Johnson) en als wijncorrespondent voor de Financial Times. Jancis heeft verschillende prijzen gewonnen voor haar boeken zowel als voor haar documentaires over wijn en voor de BBC heeft ze meerdere programma's over wijn gemaakt.

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands