MarktPlaza

Kung Fu Hustle DVD

73x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Acteurs: Stephen Chow Wah Yuen Zhi Hua Dong Xiaogang Feng Siu-Lung Leung Chi Chung Lam Qiu Yuen Kwok-Kwan Chan
Regisseur: Stephen Chow

95:00 minuten

Kung Fu Hustle is de nieuwste film van de Chinese superster Stephen Chow. Met zijn verbluffende kung fu choreografie, sublieme special effects en absurde humor heeft de film al vele records verbroken in Azië! In deze actie-komedie speelt Chow de jongeman Sing, een kruimeldief die vastbesloten is om het te maken in het echte criminele circuit. Hij wordt lid van de Axe Gang, China's meest gevreesde straatbende, en gaat met hen de strijd aan tegen het slaapstadje Pigs Sty (Varkensstal). Maar dat dingen niet altijd lijken wat ze zijn, blijkt wel uit het feit dat er ongekende krachten schuilen in de inwoners van Pigs Sty, die zowel het stadje als Sing voor altijd veranderen.
Geluid: Chinese (Dolby Digital 5.1), English (Dolby Digital 5.1), Spanish (Dolby Digital 5.1), English Audio Desc. (Surround)
Ondertiteling: Spanish, Portugese, English Captions, English, Dutch
Beeld:16:9
Extra's:
- Audiocommentaar van regisseur Stephen Chow en de acteurs
- Verwijderde scènes
- Documentaire: "Achter de schermen"
- Interview met Stephen Chow
- TV spots
- Bloopers
- Fotogalerie
- Trailers: "D.E.B.S.", "Hitch" en "Layer Cake"
De halve wereld ligt al aan zijn voeten, nu de andere helft nog. Gaat Kung Fu Hustle de Europese doorbraak van Stephen Chow worden?

De term ‘slapstick' is een scheldwoord geworden, bedoeld om rommel als de Police Academy-films mee af te serveren. Kung Fu Hustle herstelt slapstick weer in z'n oude glorie. Het is geen fijnzinnige humor, maar de dynamiek en inventiviteit waarmee regisseur en hoofdrolspeler Stephen Chow zijn grollen opdient maken Kung Fu Hustle tot een voortdurend feest. De gimmick van de film is dat in de meest alledaagse mensen een martial arts-held kan schuilen. En dus komen onder anderen een homoseksuele kleermaker, een nietsnut en een sjagrijnige huisbazin in het geweer als hun volkswijk wordt aangevallen door de Bende van de Bijlen. Zo steekt de oude nicht (Chow schuwt karikaturen niet) zijn beide armen door een set gordijnringen, en vecht met stalen polsen. Ook goed is de leeuwenbrul, de oerschreeuw waarmee de stug doorrokende hospita de meest gevaarlijke tegenstanders klein krijgt. In deze scènes maakt Chow effectief gebruik van computertrucage. Het is geen stijlbreuk, maar versterkt juist het stripboekkarakter van de film. Zelf speelt Chow een kruimeldief die na enige aarzeling de volksbuurt te hulp schiet als de Uitverkorene. Het is een knipoog richting The Matrix, de film waarmee Kung Fu Hustle de vechtchoreograaf (Yuen Woo-ping) deelt. En als we eerlijk zijn: de Wachowsky-broers kunnen nog wat leren van de wijze waarop Chow hier actie, martial arts en zelfs melodrama tot een onweerstaanbaar geheel weet samen te smeden. Als één Stephen Chow-komedie het verdient wereldwijd door te breken, dan is het wel deze Kung Fu Hustle.