MarktPlaza

Fraaie deurklink van antiek ijzer , deurkruk

31x bekeken
1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Fraaie deurklink van antiek ijzer 

gemaakt van antiek ijzer is ideaal voor montage op antieke deuren. Het kan gebruikt worden als voordeur of ook als kamer deurklink.
Let op: dit artikel dient als aanvulling: Deze aanbieding betreft dus een enkele deurkruk, voor slechts één kant van de deur!

Opmerking over de installatie van het deurbeslag:
Veel historische voordeuren hadden een doornmaat van 10 x 10 mm. Daarom kunt u ook een dergelijke huls (die de 8 mm backset versterkt tot 10x10 mm) in ons assortiment vinden.

Leveringsomvang:
1 deurklink antiek ijzer, incl. doorn 8 mm, maar zonder roos.
(DHV-250330.60)
(ABS-1-Türklinke-Eisen-Gründerz-DVH-250330.60)

Afmetingen:
Deurklink
Lengte deurklink: 99 mm
Totale lengte: 13 cm
Afstand handgreep-deur: 56 mm
Diameter voor lange plaat en roos : 2 cm

Gewicht: 0,4 kg



Materiaalsamenstelling: Dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen en een verfijnde ambachtelijke afwerking komen onze deurkrukken praktisch overeen met een origineel beslag uit de vorige eeuw.
De afzonderlijke onderdelen worden net als 100 jaar geleden met de hand als ruwe gietstukken in het zandgietprocédé vervaardigd. Liefdevolle afwerking door met de hand slijpen, borstelen en polijsten, en een speciale oppervlaktebehandeling zorgen ervoor dat onze replica's nauwelijks van het antieke origineel te onderscheiden zijn.

Onderhoudsadvies voor voordeur - rozet:
Buiten moet al het deurbeslag regelmatig worden afgestoft met een zachte droge doek en moet een laagje boenwas worden aangebracht, zoals gebruikelijk is bij hout. Dit vormt een film en voorkomt de natuurlijke oxidatie van het antieke ijzer.
Gebruik geen schurende of chemische reinigingsmiddelen voor het schoonmaken. Nadat de polijstwas is opgedroogd, opnieuw polijsten. Hierdoor blijft het aangename zijdematte glinsterende antieke karakter van de fitting behouden.
Nieuw
tags: antiek, historische deurkrukken, ijzer, eeuwwisseling, Wilhelminische periode, kamerdeurbeslag, accessoires voor antieke deuren, restauratie, deurbeslag, deurkrukken, deurknoppen, nostalgie, oud beslag,

 tel; +31(0)683603899