MarktPlaza

Hanse 315

122x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Hanse 315 beschikbaar met 1.35m kiel en randmeren mast
Het nieuwe zeiljacht Hanse 315 voldoet aan alle verwachtingen van haar toekomstige eigenaren. Het jacht is geschikt voor sportief zeilen, ontspannen op vakantie of om samen met familie en vrienden de tijd door te brengen.
Zeilen op het nieuwe zeiljacht Hanse 315 is een ervaring waar iedereen in uw familie enthousiast van wordt. Breng uw kinderen de wonderen en ontspanning van de zeilsport bij op een zeiljacht die indruk maakt.
Kom en beleef een vakantie op het water, waarbij zwemmen, vissen of snel cruisen aan de wind allemaal mogelijk is.
Algemeen
Overig: ZEEWAARDIG ZEILJACHT
Ervaar de rust van het water met uw partner of vrienden voor een dag, weekend of lange reis. De Hanse 315 is er klaar voor. Dankzij de ruime kuip, volledige controle vanaf de stuurstand en de zelfkerende fok worden alle manoeuvres gedaan met het grootste gemak.
Het grote voordeel van het zeiljacht is dat er naast goede zeileigenschappen een riante leefruimte onderdeks wordt geboden. Zo is er in de achtercabine een royaal dwarsscheeps bed met een minimale lengte van 2.00 meter. Verder heeft het onderdek een stahoogte van ruim 1.90 meter, veel opbergruimte en natuurlijke lichtinval. Standaard is de diepgang 1.85 meter en behoort een korte kiel van 1.37 meter tot de mogelijkheden. Uiteraard is de Hanse 315 ook alleen te varen door de zelfkerende fok op een overloop en zijn alle vallen en schoten naar de stuurman/vrouw geleid.
Uniek zeiljacht
Iedere Hanse 315 is uniek. U kunt het zeiljacht passen aan uw levensfase. De mogelijkheden zijn zoal: een open punt, dagzeiler of cruiser, stuurwiel of helmstok en meer opties en kleuren. Door de diversiteit in houtsoorten en vloeren kan de Hanse 315 echt tot een uniek en persoonlijk jacht worden samengesteld.
Het zeiljacht beschikt over een nieuwe romp en dek lay-out, ontworpen door Judel & Vrolijk design. De romp en het dek zijn vervaardigd uit vinylester hars, waardoor een stijver en lichter geheel is gevormd. Ook is het mogelijk om de kuip af te sluiten met een bad platform en is een dubbele stuurinrichting uitvoerbaar. Om te voldoen aan de toenemende vraag van dagzeilers is het zeiljacht voorzien van een helmstok en meer oppervlakte zeil ten opzichte van haar voorganger, de Hanse 325.
De focus ligt op elegante, sportieve zeileigenschappen en comfort aan boord.
Accommodatie
Overig: Technische specificaties
LOA 9.62
Hull length 9.10
LWL 8.70
Beam 3.35
Draft 1.85/1.37
Displacement approx. 4.700 kg
Ballast approx. 1.500 kg/ 1.650 kg (ondiepe kiel)
Engine Volvo Penta 11,8 pk of zwaardere motor 18 pk
Fresh water approx. 230 liter
Fuel tank approx. 160 liter
CE Certificate A (ocean)
Mast length above WL approx. 14.35 meter
Total sail area approx. 47m2
Main sail approx. 29.50 m2
Self-tacking jib approx. 17.50 m2
Rig Selden
Design Judel & Vrolijk design
Motor, electra, water
Overig: HANSE 315 E-MOTION
De Hanse 315 e-motion roer drive, de nieuwe revolutionaire manier van voort stuwen.
De Hanse 315 e-motion roer aandrijving is ontwikkeld in samenwerking met onze partners van Jefa en Torqeedo. Het zeiljacht heeft een elektrische motor, die niet alleen de dieselmotor vervangt maar ook de volledige saildrive. De 4 kW elektromotor en de klapschroef zijn geïntegreerd in de roerkoning. Het voordeel van dit systeem is de sterk verbeterde wendbaarheid, emissievrij en vrijwel geruisloze voortstuwing. De geïntegreerde motor in het roerblad stuwt in de respectievelijke richting van het roer. Met de grotere roer uitslag van in totaal 100 graden kan de Hanse 315 e-motion vanuit stilstand om haar eigen as draaien in zowel voor- als in achteruit. Bij het aanleggen en wegvaren parallel aan de steiger kan het jacht vanuit stilstand nauwkeurig worden gemanoeuvreerd en werkt het systeem bijzonder goed met sterke wind en in smalle havens.
Meer voordelen van de nieuwe Hanse 315 e-motion roer aandrijving zijn:
100 kg minder gewicht
Geen opening in de romp voor de saildrive, minder weerstand tijdens het varen
Geen geluid
Geen diesel geur
Weinig onderhoud (eenvoudig systeem, minder bewegende delen)
Het systeem bestaat uit twee tot vier lithium-ion batterijen, die het jacht op kalm water met 4,5 knoop tot 30 nautische mijlen voort kan stuwen. Bij lagere snelheden, wordt het bereik aanzienlijk vergroot. De maximumsnelheid van 6,1 knopen is niet veel minder dan bij de conventionele dieselmotor. Met de geïntegreerde quick-laders, is de nieuwe Hanse 315 e-motion roer aandrijving volledig opgeladen in slechts 3 uur en klaar voor het volgende emissievrije avontuur.
Hoe werkt het in de praktijk? Zie: https://youtu.be/HsLTCd0qw7g
Extra gegevens:
Merk: Hanse
Ligplaats: In verkoophaven
Lengte: 9.62 meter
Breedte: 3.35 meter
Diepgang: 1.85 meter
Conditie: Gebruikt
Opties:
Rompmateriaal: Polyester
Aantal slaapplaatsen: 4