MarktPlaza

Herdenkingsmunt van 2 euro “Lid van de eurozone” 2023 Proof

35x bekeken
4 maanden geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden
Verzendkosten
€ 15

Omschrijving

https://croatianmint.hr/en/trgovina/coins-en/2-euro-commemorative-coin-member-of-the-euro-area-2023-proof/

Geleid door het idee dat het slaan van een herdenkingsmunt van 2 euro een goede manier is om ons land te promoten, geeft de Kroatische Munt de eerste Kroatische herdenkingsmunt van 2 euro in Proof-kwaliteit uit.

Met de herdenkingsmunt van 2 euro “Lid van de eurozone” 2023 markeren we de introductie van de euro als officiële munteenheid van Kroatië. Naast de inscriptie ‘Lid van de Eurozone 2023’ heeft de auteur van het ontwerp, Nikola Vudrag, de herkenbare Kroatische ‘vierkanten’ afgebeeld. De inscripties op de munt zijn zo gerangschikt dat ze een gestileerd euro-symbool vormen.

Beschrijving van de nationale zijde van de herdenkingsmunt: In de kern van de munt zijn de inscripties van het uitgevende land “HRVATSKA” (Kroatië) en het jaar van uitgifte “2023.” horizontaal weergegeven, evenals de woorden “ČLANICA EUROPODRUČJA” (lid van de eurozone), die langs de buitenrand van de kern van de munt zijn gegraveerd. Deze inscripties vormen symbolisch een gestileerd symbool van de euro “€”. Het andere centrale motief van de herdenkingsmunt is het kenmerkende en herkenbare symbool van Kroatië, het Kroatische schaakbord, dat een deel van het wapen van de Republiek Kroatië vertegenwoordigt, vastgelegd in de Wet op het wapen, de vlag en het volkslied van de Republiek Kroatië. Kroatië en op de vlag en de sjerp van de president van de Republiek Kroatië (Staatsblad 55/1990, 26/1993 en 29/1994). Op de buitenring van de munt zijn de twaalf sterren van de Europese vlag afgebeeld. Op de rand van de munt staat de tekst “O LIJEPA O DRAGA O SLATKA SLOBODO” (Oh mooi, oh lieve, oh zoete vrijheid) uit de Hymne aan de Vrijheid, die een integraal onderdeel is van het pastorale toneelstuk “Dubravka” uit de 17e eeuw. eeuwse Kroatische schrijver Ivan Gundulić.

De munt wordt geleverd in een doos met een genummerd certificaat, ondertekend door de algemeen directeur van de Kroatische Munt.

Het onderwerp bevindt zich in Kroatië

De levering begint op 18.12.

Verzekerde verzending of persoonlijk afhalen (als je iemand in Zagreb hebt).
Zie mijn andere advertenties.