MarktPlaza

PG 1/60 RX-178 Gundam Mk II AEUG/Titans

513x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Inleiding:
Het is UC 0087, ruim zeven jaar na de gebeurtenissen van de One Year War (UC 0079).
De Titans Elite groep heeft een steeds grotere greep op de macht op aarde. De Titans zijn vier jaar eerder opgericht na ‘Operation Stardust’ (Gundam 0083 – Stardust Memory) om de laatste stuiptrekkingen van het voormalige Zeon voorgoed uit te roeien.
De Titans gaan echter zo radicaal te werk dat dit weerstand oproept en uiteindelijk leidt tot de AEUG (Anti Earth Union Group) die onder leiding van Quattro Bajeena staat. Deze Quattro is een zeer bekend figuur uit de originele serie.
WAARSCHUWING: SPOILERS!
Het verhaal start bij de geruchten dat er 3 prototypen van de Gundam Mk II, ontwikkeld door de Titans, zich in de verlaten Side 3 bevinden en daar getest worden. Quattro Bajeena gaat op onderzoek uit en stuit inderdaad op de 3 prototypen.
De 3 prototypen worden gestolen en uiteindelijk wordt er een van de 3 ingezet door de AEUG en krijgt de donkere Titans Gundam Mk II een schoonheidsbehandeling, zodat de AEUG versie tot stand komt. de andere 2 worden gedemonteerd voor verdere research.
Dan is er ook nog een jonge tiener die nogal heethoofdig is en op een wonderlijke manier bij dit conflict betrokken raakt. Uiteindelijk leiden de 3 prototypen tot de oorlog die bekend staat als het Gryps Conflict, daar het conflict zich voornamelijk nabij de Gryps Colonie plaatsvindt.
Het conflict gaat, tegen de Gundam-traditie in, tussen 3 partijen. AEUG – Titans en later ook nog de Axis.
Dit concept zien we later nog een keer terug in 2002’s Mobile Suit Gundam Seed.
De kit:
Zeer goed frame. Uitgebracht in november 2001. Op het frame van de PG Strike na, het beste frame. Het model wordt echter nog zelfs iets beter verkocht dan de Strike!
Simpelweg omdat het een van de mooiste ontwerpen van huisdesigner Kunio Okawara is! Het model klopt gewoon. Veel, erggggg veel details geleverd met alle accessoires (Extra munitie-packs, bazooka, beam rifles).
Ook de backpack van het zogenaamde Movable frame is mooi en bevat veel details.
Welk model je wilt hebben, is puur persoonlijk.


STATUS: NIET OP VOORRAAD, OP BESTELLING LEVERBAAR.


Porto: 7,25 Euro
Mail ook voor andere modellen of kijk in de webwinkel!