MarktPlaza

Olielamp lont met houder voor flessen tot 28mm lonten

102x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Olielamp lont met houder voor flessen (Ø 17 tot 28 mm)

allerleileuks webshop

Losse olie-lamp lont met metalen houder om van mooie flessen of karaffen een olie-lamp te maken voor decoratie en workshops. Geschikt voor vele soorten flessen, wijnflessen, bierflesjes, sterke drank flessen. Maak zelf je eigen olie lamp van oude recycle flessen, met de lonten van Allerlei leuks webshop. Te gebruiken voor flessen met een gat van ca. 17 tot 28mm. Lengte van de lont is ca 30 cm. Prijs is per stuk. Brievenbuspost!Waarschuwing:
Laat olielampen nooit zonder toezicht branden. Zorg dat de olielamp stevig staat en buiten bereik staat van ontvlambare materialen zoals gordijnen. Buiten bereik van kinderen en huisdieren houden.

Instructies:
Lont instellen (ca. 1 a 2 mm)
Olielamp/fles voor het eerste gebruik vullen zodat de fles goed vol is, liefst tot bovenaan vullen en wachten tot de lont is doordrenkt. Dit duurt doorgaans een kwartiertje.
Belangrijk! Giet ook een kleine hoeveelheid olie bovenop het topje van de lont voor een snellere opame.
Na het aansteken de lont zo nodig bijstellen tot de lamp roetvrij brandt en niet flakkert (bij roeten en/of flakkeren het uitstekende lontgedeelte verkleinen).
De ervaring leert dat gekleurde olie vaak slechter brandt, dus gebruik bij voorkeur transparante blanke lampolie
Voor grote flessen kan het handig zijn de fles eerst half te vullen met zand (schelpenzand of anders). Nu is er minder olie nodig om de fles te vullen, en de fles staat extra stevig
De lont reikt misschien niet tot de bodem bij hele grote flessen, opvullen kan dan eventueel met zand.