MarktPlaza

Karina Schaapman - Het Muizenhuis - Sam En Julia (Hardcover/Gebonden)

58x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Sam en Julia wonen in Het Muizenhuis, een wereld op zich. Julia woont zeshoog middenachter. Ze woont daar samen met haar moeder in een heel klein kamertje. Ze heeft geen vader, broertjes en zusjes en geen opa en oma. Julia is super nieuwsgierig en reuze eigenwijs. Ze houdt niet van saai en zodra ze zich verveelt gaat ze naar buiten. Op avontuur. Met haar vriendje Sam. Sam woont middenvoor in Het Muizenhuis. Hij woont daar met zijn vader, moeder, broertjes en zusjes. Hij heeft twee opa's en twee oma's, een paar tantes en een oom. Sam is super verlegen en reuze braaf. Als hij met Julia is, doet hij dingen die hij anders nooit zou durven. Wat Sam teveel heeft, heeft Julia te weinig en andersom. Ze zijn de allerbeste vrienden en delen alles samen.

De muisjes Sam en Julia wonen in Het Muizenhuis. Julia woont er alleen met haar moeder en Sam met heel veel familieleden. De verlegen Sam en de durfal Julia vullen elkaar goed aan. Samen ontmoeten allerlei andere muizen in hun kleine wereld. Grote kleurenfoto's van geensceneerde interieurs illustreren de verhaaltjes. De auteur heeft deze fantasiewereld in het echt gebouwd: de zelfgemaakte speelgoedmuizen wonen in een groot poppenhuis met meer dan honderd ruimtes, gebouwd van restmateriaal, waarbij veel aandacht is besteed aan details als stoffering, meubeltjes en voorwerpen. De sfeer is tijdloos

Dit grote verzorgde prentenboek biedt door het originele illustratiemateriaal veel fantasiemogelijkheden voor kinderen (en nostalgie voor ouderen). Eerste, met veel media-aandacht overladen kinderboek van de auteur, die bekend is als ex-PvdA gemeenteraadslid in Amsterdam en vanwege haar onthutsende en openhartige autobiografie 'Zonder moeder' (2004). Vanaf ca. 4 jaar.