MarktPlaza

[Kay Nielsen] 1929 Fleur-de-Neige et autres Contes de Grimm

154x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Paperback met stofomslag. Fleur-de-Neige et d’autres Contes de Grimm. Paris: L’Édition d’Art. Op titelpagina niet gedateerd maar achterin gedateerd 1929. 117, (2) blz. Formaat circa 30 cm.
Uitgegeven in een gelimiteerde oplage, dit is nummer 855. Totale oplage 2400 exemplaren. Dit is een exemplaar gedrukt op “simili Japon”. Kleine slijtageplekjes stofomslag met kleine beschadiging bovenaan rug. Stofomslag versierd in groen en goudopdruk. Covers in wit. Boekblok met klein beetje foxing op tissue guards en papier waarop platen zijn aangebracht (maar niet op de platen zelf!) maar in goede tot zeer goede staat. Met 12 fraaie ingeplakte platen in kleur door Kay Nielsen in zijn typische art-decostijl. Papier waarop deze platen zijn aangebracht voorzien van goudkleurige border, verder zijn deze bladen niet bedrukt (ook niet aan achterzijde) en ook niet meegenomen in de paginering. Platen voorzien van beschermend semi-transparant papier met beschrijving. Verder versieringen in zwart-wit. Kapitalen aan begin van de hoofdstukken versierd in zwart-wit en grijs. Tekst voorzien van driedubbele border in rood. Gedrukt op dik papier.

Boek bevat 12 sprookjes van Grimm:

Fleur-de-Neige
Hansel et Gretel
Cerise ou la Grenouille Mariee
La Pêcheur et sa Femme
Rose-d’Epine
La Gardeuse d’Oies
Noir-de-Fumée
Saute-Menu
Le Vaillant Petit Tailleur
Les Cygnes Blancs
Le Genévrier
Les Deux Frères

Ieder verhaal is voorzien van een kleurenplaat door Kay Nielsen. Art Deco Boekillustrator Kay Nielsen. Referentienummer 10.862.

800 euro

Vraagprijs/bieden is exclusief verzendkosten. Verzendkosten 14,90 euro met Postnl (verzekerservice). Afhalen ook mogelijk (op afspraak). Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.