MarktPlaza

La Vie à Montmartre 1899 Montorgueil - Vidal ill Fraaie band

159x bekeken
8 maanden geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Hardcover. Montorgueil, Georges. La Vie à Montmartre. Paris: G. Boudet, 1899. IV, 293, (1) blz. Formaat circa 29 cm, gewicht ongeveer 2,15 kg.
Ingebonden door Canape in een fraaie band. Marokijn op rug en hoeken. Rug versierd in blinddruk en kleur met centraal een molen, onderaan de rug een klimop en aan de bovenzijde een hekwerk met rozen. Letters en lijnen op rug en voor en achterplat in goudopdruk. Voor- en achterplat bekleed met gemarmerd papier. Bovenzijde bladzijden goud op snede. Gemarmerde schutbladen. Voorin twee ex libris. Op blanco bladzijde voorin het stempeltje van Canape. Gezien de datum van uitgifte van het boek zal het om Georges Frédéric Canape gaan aangezien hij in 1894 de zaak van zijn vader (Pierre Jules Canape) overnam.
Gelimiteerde genummerde oplage, dit is nummer 640, één van 700 exemplaren gedrukt op papier lithograhique des Papeteries du Maris (fabriqué spécialement pour cet ouvrage).
Met illustraties in kleur en zwart-wit door Pierre Vidal. Titelplaat in kleur. Ieder hoofdstuk vangt aan met een blad voorzien van de titel een illustratie in kleur waarbij de achterkant niet bedrukt is. Met 15 hoofdstukken. Achterin is de fraaie originele kleuren cover ingebonden. Met hoofstukken over onder andere dans (met illustraties van de cancan), theaters, cabaret, etc.
Band met slijtageplekjes, leer deels iets verkleurd maar voor een band die meer dan 100 jaar oud is nog in goede staat. Voor- en achterin enkele opmerkingen met potlood. Klein beetje foxing. Nog een goed tot zeer goed exemplaar ingebonden door een bekende Franse boekbinder. Parijs Montmartre. Referentienummer 10192.

1250 euro

Vraagprijs/bieden is exclusief verzendkosten. Verzendkosten 14,90 euro met Postnl (verzekerde verzending). Afhalen ook mogelijk (op afspraak). Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.