MarktPlaza

Le Corset 1933 1 van 25 exemplaren Korsetten Mode Gesigneerd

160x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Paperback in slipcase. Libron ,F. & Clouzot, H. Le Corset dans l'art et les moeurs du XIIIe au XXe siècle, Paris, 1933. V, 178 blz. Slipcase van gesimuleerde slangenhuid met slijtageplekken, losse beschermende boorden deels gespleten. Boek voorzien van semitransparante stofomslag met titel (Le Corset) in goudopdruk. De stofomslag met slijtageplekjes/scheurtjes. Boekblok met klein beetje foxing. Formaat slipcase 40 x 30 cm, 9 cm dik. Gewicht circa 6,9 kg!

Gelimiteerde oplage van 880 exemplaren. Dit is nummer 19 (van in totaal 25 exemplaren op Hollande Van Gelder Zonen papier), welke voorzien zou moeten zijn van een dubbele suite van de illustraties. Met in scriptie van F. Libron gericht aan C.D. Stephenson. Gedrukt op dik papier


Boek compleet, tekst en alle platen en facsimile aanwezig zoals aangegeven in boek: met 75 platen in zwart-wit of kleur buiten de tekst en 8 facsimili brieven. Hiervan zijn 35 van de 75 platen tussen de tekst ingebonden en 40 achterin (in het deel getiteld Album). Bladzijden deels nog niet opengesneden.

Verder met 90 extra losse platen. Dit zijn extra platen die ook opgenomen zijn in het boek (vier platen die in het boek opgenomen zijn zijn niet als extra losse platen aanwezig, maar andere platen zijn in tweevoud los aanwezig zijn). Van de facsimili brieven zijn zeven nogmaals los bijgevoegd (dus van 8 ingebonden in het boek). Verder nog illustraties in en platen buiten (meegenomen in paginering) de tekst. Losse platen soms wat beduimeld, een beetje foxing en soms een hoekje omgeslagen. Onduidelijk is of de vermelde dubbele set uit 150 platen moest bestaan (60 extra platen lijken niet in de slipcase te passen, mogelijk oorspronkelijk 75 in de slipcase en 75 los?). Nergens een definitief antwoord gevonden op de vraag hoeveel losse platen er aanwezig moeten zijn (40, 80, 150?). Het hier aangeboden boek heeft in ieder geval verreweg de meeste extra losse platen ten opzichte van andere exemplaren.

Fraaie studie over korsetten door de eeuwen heen met fraaie platen, deels in kleur. Mode Erotiek. Referentienummer 10.265.

900 euro

Vraagprijs/bieden is exclusief verzendkosten. Verzendkosten 14,90 met Postnl (verzekerde verzending). Afhalen ook mogelijk (op afspraak). Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.