MarktPlaza

Leni Saris Zoals het water stroomt

69x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Leni Saris Zoals het water stroomt
gebonden boek
Een vage liefde van een begaafde tekenares voor de leraar van haar jongere broertje groeit slechts moeizaam uit tot een open en hechte relatie. Een traumatische jeugdervaring van de man staat in de weg en leidt bovendien tot een ernstig conflict met zijn leerlingen. Door een dramatisch ongeluk met goede afloop, herwint hij zijn zelfvertrouwen en verwerkt zijn problemen mede dankzij Mara.
Mara Dennink kan goed tekenen, maar niemand trekt zich daar veel van aan. Alleen haar jongere broer Joost bewondert haar. Via deze broer komt Mara in contact met de jonge leraar Roland ten Haaf. Ofschoon zij Roland meer dan normaal mag, heeft zij toch het gevoel dat hij niet meer vertelt dan hij kwijt wil.
Wanneer de bewondering van Joost voor Roland plotseling geheel omslaat, is dat een klap voor Mara. Zij komt te weten dat er tijdens een zomerkamp van Roland en zijn jongens 'iets' gebeurd is. Roland heeft in de ogen van Joost en Mara gefaald.
De trieste geschiedenis tussen Roland en Mara wordt uitgepraat. Maar er is iets dat Roland moet overwinnen en vinden: het geloof aan zichzelf. Mara weet hem zijn zelfvertrouwen te doen herwinnen, rehabiliteert hem tegenover zijn jongens en redt hun beider geluk.