MarktPlaza

Lisboa

143x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Lisboa is een bordspel dat over de wederopbouw van Lissabon gaat. Dit na de grote aardbeving van 1 november 1755. Deze aardbeving, gevolgd door een tsunami en een brand van bijna drie dagen lang verwoestten de stad vrijwel volledig. Samen met een team van ingenieurs, de minister van Buitenlandse Zaken en architecten is het aan jullie de taak te helpen bij de wederopbouw. Jullie zijn namelijk leden van vooraanstaande families.

Gebruik jullie invloeden voor de reconstructie van de stad en het op gang brengen van de handel. Laat de Koning je nieuwe gebouwen openen en werk samen met de Markies om nieuwe handelsbetrekkingen op te zetten. Dit alles doe je natuurlijk niet voor aanzien, geld of om beroemd te worden. Nee, dit alles doe je voor het alle belangrijkste wat er in die periode was: Pruiken!

Dit bordspel wordt gespeeld op een plattegrond van het centrum van Lissabon. Je plant projecten van straat tot straat, want welke handel waar gedreven mocht worden, stond destijds vast. Lisboa wordt gespeeld in ronden, waarin elke speler een beurt kan uitvoeren. Er kunnen kaarten worden gespeeld of weer worden weggehaald. Zo proberen spelers een wit voetje te halen bij de verschillende partijen die ze nodig zijn. Het bouwen van beroemde gebouwen geeft een speler punten, het bouwen van winkels zorgt voor inkomen. Na een aantal rondes eindigt het spel en de speler met de meeste pruiken wint het spel!

https://www.bordspellenstore.nl/product/lisboa-engels/?utm_source=marktplaza&utm_medium=organic