MarktPlaza

Marjie Lambert - Cajun Kookboek

77x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

128 pagina's

De inleiding van dit kookboek vertelt over het ontstaan van de typische Cajun keuken: een kookstijl die zich vooral in de staat Louisiana (New Orleans) ontwikkelde uit een mengeling van de Franse keuken, Indiaanse en Creoolse invloeden en typische producten van de streek, de zuidelijke moerasdelta. De meeste ingrediënten zijn hier verkrijgbaar en anders worden er suggesties voor vervangingen gegeven. Eerst basisrecepten voor roux en bouillons. De recepten staan op menuvolgorde, worden vaak kort ingeleid, met de ingrediënten in een gekleurd kader. Zo nu en dan ook menusuggesties in een kleurkader. Na de dessertrecepten ook brunchgerechten. De Cajun keuken biedt stevige kost en de gerechten kosten vaak tijd. Daar staat tegenover dat deze keuken weer nieuwe, andere combinaties biedt, waard om te proberen. Ter aanvulling van de kookcollectie.. Geïllustreerd met gerechtfoto's en foto's uit de streek. Met een alfabetisch register.