MarktPlaza

Michele Giuttari - Scarabeo

49x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

304 pagina's

Misdaad In Florence

Misdaad in Florence: maak kennis met Michele Ferrara.
Florence wordt opgeschrikt door een reeks wrede, gruwelijke misdrijven, die niets met elkaar te maken lijken te hebben. Vervolgens ontvangt het hoofd van het rechercheteam, Michele Ferrara, de ene raadselachtige brief na de andere, waarin hij met de dood wordt bedreigd.
Twee meisjes zijn verwikkeld in een vurige relatie. Een priester en een Amerikaanse journalist hebben één ding gemeen: een vervreemdende schoonheid. Wat verbindt al deze mensen en gebeurtenissen met elkaar? Het onderzoek van Ferrara leidt tot antwoorden, maar ook tot een verontrustende ontknoping…
Scarabeo is een scherpe en angstaanjagende roman, met veel aandacht voor de psychologie van de personages. Het verhaal is een geraffineerde puzzel, die een uitdaging vormt voor de lezer.

Het hoofd van de Florentijnse recherche staat voor een raadsel als er kort na elkaar moorden worden gepleegd die ogenschijnlijk geen verband houden. De oplossing brengt hem in ongebruikelijke kringen. Het originele plot wordt zorgvuldig ontwikkeld, waarbij de puzzelstukjes in een nieuwsgierigmakend tempo op hun plaats vallen. Er wordt een kleurrijk beeld geschetst van hedendaags Florence en haar politiemacht. De personages worden psychologisch aanvaardbaar ontwikkeld; ze worden niet helemaal round characters door de wat afstandelijke, zakelijke verteltrant waarin zowel spanning als emoties eerder verteld dan voelbaar worden, en de soms plechtige dialogen. Een zachtaardig homo-erotisch misdaadfacet en de mening daarover speelt een rol. De titel heeft amper betrekking op het weinig gewelddadige verhaal (wat toch een functie ervan zou moeten zijn). Debuut van een voormalig Florentijns rechercheleider. Een tweede thriller met dezelfde commissaris is in voorbereiding. Vrij kleine druk.