MarktPlaza

Moody, Raymond A. *** DE TUNNEL EN HET LICHT ***

71x bekeken
8 maanden geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Boek

* DE TUNNEL EN HET LICHT

Het verschijnsel van de bijna-dood-ervaring

Originele Titel: The Light Beyond


Met een voorwoord van Pieter Sluis namens de Stichting Dr. Elisabeth Kübler-Ross / Shanti Nilaya Nederland

* Uittreding
* Ontmoeting met andere wezens
* Lichtverschijnselen
* Veranderde levens
* Research en theorieën
* Getuigenissen van een andere werkelijkheid

Wat gebeurt er als mensen sterven? Houden ze op te bestaan? Houden ze eenvoudigweg op te bestaan, of komen ze terecht op een plaats waar ze op de eenf of andere wijze verder kunnen leven? Nog nooit is iemand uit de dood teruggekeerd om deze existentiële vraag volledig te kunnen beantwoorden, maar er zijn mensen die er iets over kunnen zeggen, doordat ze een bijna-dood-ervaring (BDE) hebben gehad en een moment aan 'de andere kant' zijn geweest.

Velen van hen spreken van een tunnel met aan het einde daarvan een verblindend licht en een wereld waaruit zij niet graag weer zouden vertrekken; anderen beleven heel bewust de uittreding uit hun lichaam en het gevoel van een nieuwe, vrije identiteit. In alle gevallen geldt dat een bijna-dood-ervaring het leven van de persoon in kwestie na zijn terugkeer ingrijpend verandert en hem een nieuwe kijk geeft op ons leven op aarde.

De Amerikaanse arts Raymond A. Moody bestudeerde jarenlang het verschijnsel van de bijna-dood-ervaring en voerde talloze gesprekken met onderzoekers en mensen die hij in zijn eigen praktijk behandelde. Daarnaast geeft hij in dit boek een overzicht van de research die naar dit intrigerende onderwerp is gedaan. Er zijn immers verschillende theorieën - theologische, medische en psychologische - die de BDE proberen te verklaren.

Moody maakt duidelijk dat het onmogelijk is harde, verifieerbare wetenschappelijke conclusies te trekken over een voortbestaan na de dood, maar is er anderzijds van overtuigd dat mensen met een bijna-dood-ervaring wel degelijk een glimp hebben opgevangen van een geheel andere werkelijkheid, die evenveel bestaansrecht heeft als die waarin wij leven.

Auteur: Raymond A. Moody


Esoterie/Spiritualiteit
ISBN10: 9022978052
ISBN: 9789022978054
Uitgeverij Bruna B.V. Utrecht/Antwerpen
1e druk 1988
167 pagina's
230 gram
paperback


Bieden exclusief verzendkosten
Ophalen mogelijk in Haarlem
Verzendkosten NL € 4,04


Kijk bij mijn advertenties voor meer boeken!