MarktPlaza

'n Hele Kunst

255x bekeken
15 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

'N HELE KUNST
Notities over de platenwereld
in Nederland
door Leo Boudewijns
Boek in atlasformaat met harde linnen blauwe kaft met zilveren letteropdruk met witte stofomslag met illustratie en zwarte letteropdruk in perfecte conditie;
142 pagina's met tientallen kleuren- en zwart/wit foto's, tekeningen, tabellen, grafieken, illustraties enz.;
Over de platenwereld is nog veel onbekend. Dit boek geeft in duidelijke taal zowel feitelijke informatie als persoonlijke meningen over het doen en laten van deze muzikale industrie, waarbij het hitparadegeweld nu eens niet de meeste aandacht krijgt.
Met interviews waarin Paul van Vliet, Thijs van Leer, Herman Krebbers, Edo de Waard e.a. vertellen over hun ervaringen met de grammofoonplaat en bekende producers zowel van klassieke als van populaire platen over hun boeiende vak praten. Het boek besteedt aandacht aan de voorspelbaarheid van successen en aan de muzikale smaak van vroeger en nu. De geschiedenis van de geluidsopname, van kermisattractie tot cultureel medium en ook de ontwikkeling van de platenhoes worden aan de hand van vele voorbeelden toegelicht. De auteur geeft verder een richtlijn voor het samenstellen van een klassieke platenverzameling.
Dat en nog veel meer, fraai gellustreerd met foto's en tekeningen waaronder nog niet eerder gepubliceerd materiaal: een uitgave voor elke serieuze platenliefhebber, en een aantrekkelijke aanvulling op zijn discotheek.
Fraai boek, in keurig nette staat en met omslag.
22 x 30 cm. - harde kaft - 144 blz.'s