MarktPlaza

nk 017 - Robert Goddard - De Juniusbrieven

206x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

schrijver{ster}: Robert Goddard
titel: De Juniusbrieven

David Umber, geschiedenisstudent, probeert voor zijn doctoraal de ware identiteit te achterhalen van Junius, een achttiende-eeuwse satiricus en ingezonden-brievenschrijver. Hij wordt opgebeld door een man die zich voorstelt als Griffin. Als Griffin beweert dat hij Junius. unieke, persoonlijke editie van diens verzameld werk in zijn bezit heeft, besluit David met hem af te spreken.
Terwijl David op een terras op Griffin zit te wachten, moet hij machteloos toezien hoe een onbekende man een meisje ontvoert. Een van haar zusjes probeert de vluchtauto nog tegen te houden, maar zij wordt overreden en sterft ter plekke. Griffin komt niet opdagen en van het ontvoerde meisje wordt nooit meer iets vernomen.
Drieëntwintig jaar later woont David in Praag, waar hij als gids werkt. Dan duikt opeens de gepensioneerde hoofdinspecteur George Sharp op, destijds belast met het onderzoek naar de ontvoering van het meisje. Sharp laat David een brief lezen waarin zijn falen om de zaak op te lossen wordt gehekeld. De brief is ondertekend met Junius...


type: paperback
drukker: BZZTôH
druk: jaar 2005
CIP/ISBN: 90-453-0218-7