MarktPlaza

Oude Beschavingen: China's begraven Keizerrijken. van Time-Life Books BV Amsterdam

180x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Eerste druk, 1994, 168 pagina's, gebonden, hardcover kaft met foam, grootte is 23,3 x 28,4 x 1,5 cm (bxhxd), gewicht 939 gram, tweedehands, zeer goede staat, als nieuw, rijk geïllustreerd.

Oude beschavingen is een 24 delige serie van de uitgever Time-Life Books Amsterdam. Oorspronkelijk uitgaves komen van Time-Life Books Inc. Amerika.
De serie is gebonden met harde kaft verwerkt met foam.

Waar gaat het boek over:

Het dal van de rivier de Huan is breed en vlak, groen wanneer in het voorjaar de oogsten van de collectieve boerderijen op het land staan, kurkdroog en stoffig onder de brandende zon van de Noordchinese zomer. Op de zuidoever van de rivier ligt Anyang; deze bescheiden provinciestad heeft een spoorwegstation, maar het is nauwelijks een plaats waar men reizigers uit verre landen verwacht. Toch komen hier elk jaar honderden bezoekers die slechts één doel voor ogen hebben - de resten te zien van een van de grote beschavingen van het oude China: de meer dan drie millennia oude hoofdstad van de Shang, vlak ten noordwesten van de stad. Vroeger was er weinig met zekerheid bekend omtrent Shang, een naam die, in oude teksten, verwees naar een dynastie uit de bronstijd, naar haar hoofdstad, en later naar de beschaving die onder die dynastie was ontstaan. Uit geschriften bleek dat het geslacht van Shangkoningen ongeveer 650 jaar had bestaan, van rond 1700 tot rond 1050 v. Chr., en dat hun hoofdstad aanvankelijk vijf maal was verplaatst, totdat de 19de koning deze vestigde te Yin, vlakbij Anyang. Gedurende bijna drie millennia stond de streek rond Anyang bekend als de Ruïnes van Yin. Nu, dank zij die ruïnes, is het gebied een van 's werelds belangrijkste archeologische vindplaatsen. Vanaf de late jaren '20 van deze eeuw was het Anyang-gebied bijna een halve eeuw lang het toneel van opgravingen