MarktPlaza

Patricia Cornwell - Fataal Weekend

77x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

286 pagina's

Patricia Cornwell is een van de grootste auteurs in het thrillergenre. Haar werk over de vrouwelijke patholoog-anatoom Kay Scarpetta is ’s werelds bestverkochte thrillerserie en werd bekroond met de Edgar Award en de Gold Dagger Award

Een seriemoordenaar waart rond in Richmond, Virginia. Patholoog-anatoom Kay Scarpetta probeert met geavanceerde technieken rechercheur Pete Marino te helpen de mordenaar op te sporen. Maar iemand maakt misbruik van haar kantoor om de jacht op de seriemoordenaar te saboteren en zo de reputatie van Scarpetta te vernietigen. Ze laat zich echter niet ontmoedigen en blijft verbeten verder zoeken, daarbij geholpen door haar nichtje Lucy, een tienjarig computerwonder.

Patholoog-anatoom dr. Kay Scarpetta wordt geconfronteerd met een seriemoordenaar in haar woonplaats Richmond, Virginia. Aanvankelijk heeft ze zeer weinig houvast en ontmoet bovendien tegenwerking van politiemensen en stedelijke autoriteiten. Zij wordt vooral gehinderd door het uitlekken van informatie naar de pers, waarvan haar afdeling verdacht wordt. Prive heeft ze problemen met haar nichtje, een computerwonder van tien, dat bij haar logeert, en met verhoudingen met mannen, nadat haar huwelijk op niets is uitgelopen. Bij het zoeken naar de moordenaar blijkt dat veel mannen een vrouw op haar plaats niet accepteren. De roman beschrijft hoe het gewone politiewerk afhankelijk is van het werk van de mensen van het forensisch laboratorium en het onderzoek op lijken naar minuscule aanwijzingen. Hoewel aanvankelijk de gedachte 'alweer een seriemoordenaar' negatieve gevoelens kan oproepen, slaagt de schrijfster er snel in deze gedachten weg te nemen door een overtuigend, menselijk en spannend verhaal te vertellen met een sympathieke hoofdpersoon. Pocketuitgave, zeer kleine druk.