MarktPlaza

Pommetje Horlepiep - Een Goed Idee, Pommetje (DVD) Nieuw/Gesealed

61x bekeken
1 maand geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Pommetje Horlepiep - Een Goed Idee, Pommetje  (DVD) Nieuw/Gesealed

BCZ

3 afleveringen

Acteurs: Marjan Berk Bram Biesterveld Sylvia de Leur Marlous Fluitsma
Regisseur: Frits Butzelaar

  • Speelduur: 75:00 minuten

Pommetje Horlepiep is een Nederlandse kinderserie die werd uitgezonden van 29 oktober 1976 tot en met 28 december 1979. Ze wordt gezien als de opvolger van Swiebertje, dat geschreven werd door dezelfde schrijver, namelijk John Henri uit den Bogaard.

De verhalen spelen zich af in een klein dorp in de jaren twintig en dertig van de twintigste eeuw. Rombertus Horlepiep bijgenaamd "Pommetje Horlepiep" is een vrolijke jongeman, heeft een grote mond en een klein hart en heeft een baan als huisknecht, chauffeur en manusje-van-alles bij jonkheer Sebastiaan Roos van Leeuwenborgh. Deze rol werd gespeeld door Ton Lensink, maar door diens vertrek uit de serie werd het personage vanaf de tweede serie vervangen door die van de broer van Sebastiaan, de deftige baron Theobald, gespeeld door Henk Molenberg, en goed bevriend met de kapiteinsvrouw Ieke Maris-van der Velde voor wie Pommetje ook regelmatig klusjes uitvoert.
Net als in Swiebertje is er sprake van een huishoudster "Hanna" en is Pommetje samen met haar verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op het kasteel van de baron door hem "Baldi" genoemd. Zijn beste vrienden zijn Gijs Kwast en herbergier Moppie Leutermans. Ook is er net als in Swiebertje een veldwachter, hier met de naam "Geitebrei" (soms gespeld als "Geitebrij") met zijn vrouw Trui.

Afleveringen :

Over wartaal en misbaksels
Allemaal jouw schuld
Een goed idee Pommetje

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties