MarktPlaza

Refitted Harding Reddingssloep

491x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

TKA tgv as verhuizingen van ons beide.
Tweede eigenaren na totale 'Refit' in 2017.
Supervette zwarte polyesther ex-reddingssloep. Pm 7,5 m lang, ruim 2 m breed. Kun je makkelijk met een man of 20 in rondcruisen. Perfecte boot voor feestjes en gezelligheid!
Inboard Yanmar 2-cylinder diesel, 24 PK. Altijd starten-lopen. Loopt mooi rustig. Kwam uit zeilschip, vertelde vorige eigenaar, had weinig draaiuren.
Nooit problemen mee gehad, gebruikt weinig olie, verbruikt weinig diesel. Precies zoals t moet.
Binnenkant is er in 2017 helemaal opnieuw ingeperst, en heeft de ideale sloepvorm qua indeling: motor en stuur achterin, voor mooi open.
De boot heeft sowieso een fijne op maat gemaakte kussenset helemaal rondom. Schipper zit achterop in fijne rondzit, met groot stuur en mooie nieuwe console voor zich. Dashboard met brandstofmeter, spanningmeter, temperatuurmeter en oliedrukmeter. Verlichting rondom middels witte boeg- en heklichten en navigatie-verlichting rood/groen.
12V aansluiting en USB-aansluitingen zitten ook op console.
Voor de console (die kantelbaar is, waardoor je makkelijk overal bij kunt) staat het goed geïsoleerde motorhuis (eveneens kantelbaar, uiteraard) dat dient als perfecte brunch/lunch/borreltafel. Zijn aardig wat flessen leeg op neergezet, dat motorhuis ;-)
Voor het motorhuis een zeer grote open ruimte, perfect voor kinderwagens, meerdere fietsen, honden, BBQs, opblaaskrokodillen, you name it (we had it, and more). Echt zalige ruime boot, met een luxe gevoel. Alles past erop. Iedereen kan mee, makkelijk zat.
Het voordek is ook zeer ruim, en kun je ook heerlijk als zonnebed gebruiken voor meerdere mensen. Lagen vaak ook meerdere mensen te chillen.
De sloep is volledig af te sluiten met een mooi op maat gemaakt dekzeil, met druk-knopen rondom en een rits centraal door het midden. Heel makkelijk op- en af te zetten. Je kunt de voorkant ook als een bimini-top laten staan (perfect op open water als t waait), en de voorruit openmaken of dichthouden. Ook met kap omhoog kwamen wij onder vrijwel alle bruggen in Amsterdam door zonder problemen.
Er zit een hydraulisch stuursysteem op, wat de boot een fijne boot maakt om te varen. Hij is heel koersvast, en stuurt netjes. De sloep heeft geen boegschroef maar ondanks dat cruisten wij met veel plezier alle Amsterdamse grachten en binnenwateren af.
Boot kan open liggen want pompt zichzelf leeg. Bilgepomp met vlotter ligt op laagste punt in buik. Wij hebben de boot altijd afgedekt gehad overigens.
Accu is ook goed. Recent doorgemeten. Sloep heeft hoofdschakelaar, dus geen risico op lekstroom oid.
Verder zit er een anker bij, een heleboel zwarte stootwillen, mooie zwarte landvasten, vlaggenstokken, emmer met knooptouw, kinderzwemvesten, zwemtrap, drie sets sleutels, peddel, en allerlei opblaas-spul.
Het is echt de one-stop-shop sloep die die je wenst. Zal nog oneindig veel uren vaarplezier geven. We balen er ook sterk van dat we m weg moeten doen. Maar moo aanstaande verhuizingen van ons beide is het moment daar. Het is gewoon het beste.
Laatste noot: het roerblad heeft een nieuwe laag epoxy nodig. Zouden we anders deze winter hebben gedaan.
Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen, bij voorkeur per whatsapp of telefoontje.
Boot ligt in Amsterdam btw. Ligt makkelijk tov alle vaar-routes, kan eenvoudig alle kanten op.
Vraagprijs 15.500 euro. Gaat niet weg voor minder dan 14.500 euro. Dat is ie meer dan waard (18.000 euro).
We horen t wel mocht je serieus geïnteresseerd zijn. Het is een serieuze boot, dus alleen serieuze reacties en biedingen graag.
Met dank en groet van Michiel (06-34830528, eerste contactpersoon) en Wout
Extra gegevens:
Merk: Refitted Harding
Bouwjaar: 2017
Ligplaats: Amsterdam
Lengte: 7.5 meter
Breedte: 2.2 meter
Diepgang: 0.5 meter
Conditie: Gebruikt
Opties:
Rompmateriaal: Polyester
Doorvaarthoogte: 1
Merk motor: Yanmar
Type motor: 2-cylinder
Brandstof: Diesel
Vermogen: 24
Tank: 50 l
Besturing: Stuurwiel
Anker: aanwezig