MarktPlaza

Renny De Bruyn - Pijn Als Positieve Boodschap

82x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

120 pagina's

Emotionele Achtergronden Van Lichamelijke Pijn

Wat is jouw pijnpunt?
Emotionele achtergrond van lichamelijke pijn

Iedere spontaan ontstane pijn of klacht vindt zijn oorsprong in het emotionele brein. Daar worden onze gevoelens geregistreerd en vermengd met reeds aanwezige informatie doorgegeven aan het lichaam. Pijnlijke gevoelens zullen zich op den duur ergens in het lichaam manifesteren. De manier waarop iemand innerlijk zijn gevoelens verwerkt en zijn emoties uit naar de buitenwereld bepalen de ernst van de klachten en de schade die hij ondervindt.
Het boek bespreekt de (vaak onderbewuste) invloed en de oorzaken van pijn en spoort de patiënt aan bewust contact te maken met zijn onderbewustzijn. Er worden strategieën aangereikt om dat te realiseren en gedragstherapeutische adviezen gegeven om veranderingen te bewerkstelligen. Daarbij worden een aantal ziektebeelden nader belicht, gericht op de vraag hoe we daar genezing kunnen bewerkstelligen.

Iedere spontaan ontstane pijn of klacht vindt zijn oorsprong in het emotionele brein

RENNY DE BRUYN is fysiotherapeut, osteopaat en NLP-master. Hij heeft een eigen praktijk in Geldrop, verzorgt lezingen en workshops, schrijft artikelen en is auteur van het gevierde Spreukenboekje.

Op grond van een vijfentwintigjarige ervaring als paramedicus (fysiotherapeut, osteopaat en NLP-master) is bij Renny de Bruyn, auteur van dit boek, het besef gegroeid dat lichamelijke klachten die spontaan ontstaan, bijna altijd gerelateerd zijn aan onderdrukte emoties. Emotionele pijn nestelt zich in het lichaam, wordt daar opgeslagen, en als deze emotionele pijn niet kan worden geuit of er niets mee of aan wordt gedaan, manifesteert hij zich als lichamelijke klacht. De Bruyn begint zijn boek met uit te leggen hoe klachten ontstaan en hoe dat proces in het lichaam doorwerkt. Hij bespreekt daarbij de invloeden op gezondheid en ziekte, noemt elf oorzaken van pijn en vier stadia op weg naar zelfherstel. Vervolgens worden enkele ziektebeelden behandeld, zoals hoofdpijn en migraine, lage rugpijn, nek- en schouderklachten en de ziekte van Meniere. Ondanks dat De Bruyn denkt dat het boek uit wetenschappelijke hoek bekritiseerd zal worden, is hij de overtuiging toegedaan dat iedere spontaan ontstane pijn of klacht zijn oorsprong vindt in het emotionele brein. Hij weet dit duidelijk en helder uit te leggen en geeft daarnaast aansprekende voorbeelden.