MarktPlaza

Saab 900 Cabrio - 2.0 Turbo 16

128x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Midden jaren tachtig bedacht de Amerikaanse importeur van Saab dat het wel erg aantrekkelijk zou zijn wanneer men in met name de zonnige staten van de USA een cabriolet versie van de aldaar succesvolle 900 kon aanbieden. In Zweden had men dat niet echt tot prioriteit bestempeld. Begrijpelijk.
En zo geschiede. Er werden gesloten 900 versie's naar Valmet (bekende producent in de industrie die bijv. voor Porsche de Boxster bouwde) in Finland verscheept alwaar men er een cabriolet van maakte. Uiteraard voorzien van de noodzakelijke verstevigingen en andere deuren om de forse dorpels te omsluiten. Dit productieproces maakte dat het kostbaar om een 900 cabriolet te bouwen. Mede als gevolg hiervan en de hoge belastingen was de catalogusprijs van een 900 cabriolet in Nederland destijds al rond de fl.100.000,- Bijna tweemaal de prijs van een gesloten 900. Daar kon je in die tijd ook een appartement van kopen dus de auto is in Nederland een zeldzame verschijning geweest. Het model is door de jaren heen steeds meer waardering gaan oogsten, en omdat er weinig alternatieven zijn tegenwoordig een gezochte auto. Immers welke cabriolet biedt naast het plezier ervan ook zoveel praktische ruimte en veiligheid? Inmiddels zijn ze altijd 20 jaar oud dus wordt het steeds lastiger een mooi en weinig gebruikt exemplaar te vinden. Ze zijn ook weer niet voldoende waard geweest om ze echt goed te restaureren dus zoek ik naar mooie en goed verzorgde exemplaren. Waarvan hier een voorbeeld.
Een zeldzaamheid, deze 900 Cabriolet. Het is een zgn. volle-turbo auto, voorzien van katalysator en ook nog eens nieuw geleverd in 1987. De auto komt dus in aanmerking voor het overgangstarief van de wegenbelasting a €10,- per maand (in Dec., Jan., en Febr. mag de auto dan niet gebruikt worden).
De auto heeft totaal geen roest, een prachtig origineel interieur en zelfs het originele cabriodak. Afkomstig van de tweede eigenaar uit een collectie iconische auto's. Wordt goed rijdend voorzien van nieuwe APK, garantie en onderhoudsbeurt afgeleverd. Zie onze website voor een volledige beschrijving en meer dan 100 foto's www.witmerodijk.nl of u gebruikt de volgende link; http://witmerodijk.nl/te-koop/saab-900-cabriolet-full-turbo-1987/1489
Transmissie: 5 versnellingen, Handgeschakeld
Modelreeks: sep 1987 - sep 1991
Aandrijving: Voorwielaandrijving
Wielbasis: 252 cm
Interieurkleur: Antraciet
Onderhoudsboekjes: Aanwezig (dealer onderhouden)