MarktPlaza

Stanley West-DE DAME EN DE DEMON(UMC-Real 221)

29x bekeken
14 dagen geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

 Stanley West-DE DAME EN DE DEMON(UMC-Real 221) in nette staat.
Op het zelfde ogenblik dat kolonel Ronald W. Finch van de amerikaanse contra-spionnagedienst Jimmy over de oceaan stuurt met een opdracht, was deze er zich terdege van bewust dat hij een harde noot te kraken zou krijgen.
De beeldschone Nina Petrov, die verbindingen onderhoudt met de Sovjet-ambassade in Parijs, heeft in een ogenblik van intimiteit een jonge amerikaanse diplomaat een strikt geheim document weten te ontfutselen dat het leven van honderden contactpersonen achter het IJzeren Gordijn in dodelijk gevaar brengt.
„Ga er heen en breng het terug" zo luidt de opdracht van Kolonel Finch. Niet meer maar ook niet minder.
Terstond bij zijn aankomst in de Lichtstad ontmoet Jimmy enkele kleurrijke figuren, zoals commissaris Louis Blanchard van het Deuxième Bureau, Madame Bessie Florimond, een gewezen prostituée en thans eigenares van het respektabele „Hotel Florimond" in de Rue Mouffetard, èn een geheimzinnige vrouwelijke heilsoldaat die op de meest onverklaarbare ogenblikken ter plaatse is met haar eeuwig rammelende collectebus.
Ondanks de strenge voorschriften die gelden voor liet maatschappelijk gedrag van de F.B.I.-agenten stort Jimmy Farley zich noodgedwongen maar toch niet zonder genoegen in het uitgaansleven van Parijs.
Wij volgen hem in de exclusieve Lolita Bar, waar tout Paris zijn apéritief komt drinken, in het fijnproeversparadijsje van Maitre Antoine en in de louche jazzkelder in de Rue Bonaparte, waar de jongens op meisjes lijken en de meisjes hun best doen eruit te zien als jongens.
En dan verschijnt de Dame ten tonele....
Dit is niet het begin van het einde. Het is - om met wijlen Churchill te spreken - op zijn best het einde van het begin
Want de Demon houdt zich nog verborgen en verbeidt het moment dat hij kan toeslaan.... hard en wreed.
De trouwe lezers van Stanley West zullen met genoegen en spanning de kennismaking hernieuwen met Jimmy Farley, de nuchtere, cynische maar voor de lokkende blikken uit vrouwenogen lang niet ongevoelige G-man. 1966
Verzenden mogelijk, kosten koper.
Kijk ook eens bij mijn andere advertenties, stripboeken, leesboeken en pockets voor elk wat wils.