MarktPlaza

Terraskachel/Tuinhaard nieuw model 'Vet Heet'

1080x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Wat is nu lekkerder dan op uw terras te genieten van een hapje en een drankje met daarbij de gezelligheid en warmte van een houtkachel?
Het model 'Vet Heet' is ons nieuwste model kachel, wij hebben deze kachel ontwikkeld ter vervanging van het model dat wij al jaren maken van de dikbuik gasfles. Daar de beschikbaarheid van de gasflessen steeds slechter wordt en wij helaas moeten constateren dat wij deze gasfles kachels op termijn niet meer kunnen leveren.. Wij kunnen de gasfles kachel momenteel (Dec. 2022) overigens nog wel leveren. Kijk hiervoor op onze andere Marktplaza advertentie!
Zoals alle tuinhaarden die wij maken worden deze kachels ook gemaakt van zoveel mogelijk ijzer dat wij betrekken uit het schroot circuit voordat het in een hoogoven belandt. Volgens het principe 'upcycling' maken wij van dit oud ijzer een duurzaam, authentiek en kwalitatief goed produkt waarvan u net als vele klanten die u voor gingen jaren lang plezier aan zult beleven..
Het model terraskachel ‘Vet Heet’ is een rechtstreekse afgeleide van ons grote model ‘Lomp Zwaar’ alleen is hij in alle dimensies iets gekrompen. Dit omdat ons meerdere malen te horen is gegeven dat het model 'Lomp Zwaar' toch wel aan de erg grote kant is.. Groot voordeel van deze kachel is dat hij goed te verplaatsen is en toch voldoende warmte afgeeft voor een terras van een normaal formaat.
Wij zijn van mening dat deze tuinhaard een waardige opvolger is van de gasfles kachel, in prijs gunstiger dan zijn grotere broer ‘Lomp Zwaar’ en tegelijkertijd net zo robuust en met dezelfde stookeigenschappen. De kachels zijn echter wel duurder dan die van een gasfles gemaakt omdat er nogal een beetje meer werk in zit om deze kachels te maken, helaas..
Deze kachel wordt ook gemaakt van een reststuk heipaal uit de oudijzer handel met de kleinere diameter van 36 centimeter. Wij voorzien deze kachels van een vlakke onder en bovenplaat waarna het geheel op 3 stevige poten wordt geplaatst. De poten staan wijduit naast de kachel, de stabiliteit is daarom goed.
De standaardhoogte van deze kachels is 1,66 meter. De kachels kunnen te allen tijde worden uitgevoerd met een langere buis mocht deze standaardhoogte naar uw mening te laag zijn. De buis met een diameter van 14 centimeter zit aan de kachel vast gelast, de kachel bestaat dus uit 1 geheel. Dit omdat wij dit meer solide vinden als een demontabele buis. Wij kunnen de kachel echter wel voorzien van een (gedeeltelijk) demontabele buis indien gewenst.
Net als al onze modellen kachels worden deze kachels voorzien van de karakteristieke uit rondijzer gesmede rand rond het stookgat die de kachels  'smoel' geven. Voor de rest zitten er behalve 2 handvaten op de bovenplaat geen andere frutsels aan, wij gaan altijd voor een eenvoudig en strak model!
Wij kunnen dit model kachels leveren in een drietal uitvoeringen:

- Kachel met een open stookgat  Prijs  € 285,-.
- Kachel met een opengewerkt deurtje met hierin gaas Prijs € 345.
- Kachel met een dicht deurtje met hierin 2 gaten Prijs € 345,-.

- Kachel met opengewerkt deurtje en hierin een vuurvast ruitje  € 400,-.
Alle prijzen zijn incl. BTW!
De kachels worden voorzien van 6 beluchtingsgaten met een diameter van 20 millimeter aan de onderzijde van de stookkamer. Deze zorgen ervoor dat de lucht door het vuurbed wordt getrokken en de kachel een goede verbranding en rendement heeft.Een temperatuur van 400 graden is tijdens het stoken van de kachels geen uitzondering!
De kachels met hierin het deurtje met de gaten erin zal overigens het warmste worden als de kachel met gesloten deur wordt gestookt. De kachels met een open stookgat en de deur met hierin gaas branden meer geleidelijk maar geven ook meer dan genoeg warmte af voor een normaal formaat terras en bieden daarnaast het volle zicht op het vlammenspel..
De kachel met een deurtje erin worden voorzien van een paar deugdelijke scharnieren en dito sluiting die wij zelf maken. Mocht het deurtje of de sluiting een keer te zwaar gaan draaien of juist te los gaan zitten is dit vrij makkelijk te verhelpen door de gebruikte volstaal borgmoeren een beetje losser of vaster te draaien.
De kachels worden onbehandeld geleverd, dit houdt in dat zij gaan roesten. Door de dikte van de gebruikte materialen (minimaal 4 millimeter, de stookkamer zelfs 5 millimeter) zal de kachel niet doorroesten.De roestlaag (ook we de patina genoemd) zal de kachel tegen doorroesten beschermen en er zal ook weinig of geen roestwater van de kachels aflopen. Uw terras blijft dus schoon!
Ga uit van een levensduur van 15 jaar een wellicht nog zo’n periode langer! Onverwoestbaar dus..
.
Specificaties van de kachel model ‘Vet Heet’:
Hoogte stookkamer 50 centimeter
Hoogte stookkamer + pootjes 66 centimeter
Standaardhoogte kachel 1,66 meter
Diameter stookkamer 36 centimeter
Diameter afvoerbuis 14 centimeter
Stookgat 26 x 18 centimeter
Gewicht ca. 45 kilo
In de standaardhoogte hebben wij momenteel div. kachels in onbehandelde uitvoering in voorraad staan. Mocht u een kachel willen bestellen met enige aanpassingen dan zal deze binnen 1 week gemaakt kunnen zijn! Het laten stralen en zwart spuiten van een kachel duurt een weekje langer.
Alle kachels kunnen wij voorzien van enkele handige opties zoals:
Regenpetje op de buis
Dit voorkomt het inregenen van de kachel en kan vast of demontabel worden uitgevoerd. Tevens dient het petje als vonkvanger. De demontabele pet is van toepassing op kachels die worden voorzien van een demontabele verlengbuis. De pet kan dan zowel op de buis die op de kachel zit vast gelast worden gemonteerd als op de demontabele verleng buis.
Prijs van een vast petje is € 25,-. en van een demontabel petje € 30,-.

Maken van een opzetbuis met hierin 2 x 60 graden bocht
Met deze buis kan een kachel onder een overkapping worden geplaatst en komt de afvoer buis erbuiten.
Wij leveren dan een op maat van uw overkapping gemaakte buis welke standaard wordt geleverd met een noodzakelijke buissteun i.v.m. de stabiliteit van de kachel.
Voordeel van de kachel onder een overkapping te brengen is dat het rendement van uw kachel groter zal zijn. De opzetbuis is demontabel, deze wordt d.m.v. een trompverbinding op de vaste buis van de kachel worden geschoven. De kachel blijft dus altijd draaibaar t.o.v. de buis die aan het boeiboord is bevestigd met de buissteun.
Om deze zgn. zigzagbuis op maat te kunnen maken hebben wij wel enige maten nodig:
- Hoogte onderzijde overkapping waar de kachel moet komen te staan. Wij zorgen dan dat de tweede knik in de buis zo dicht mogelijk bij de dakrand komt.
- De totaalhoogte van de kachel. M.a.w., hoe ver moet de kachel boven de veranda uitsteken. Ga er vanuit dat dit minimaal een centimeter of 30 moet zijn om gegarandeerd rookvrij onder de veranda te zitten.
- Zit er een oversteek aan het dak? Dit i.v.m. de mee te leveren buissteun.  Een foto van de situatie met op de plaats waar de kachel is bedoeld een herkenbaar voorwerp en daarbij een foto van de dakrand zou makkelijk voor ons zijn. Kunnen we even zien hoe we het gelijk goed kunnen maken.
De prijs van deze verlengbuis op maat gemaakt is € 175,-.

Verlengen kachelbuis
Als de standaardhoogte van de kachels naar uw mening te laag is kunnen wij de kachel op iedere gewenste hoogte leveren. Dit door er een langere buis op te lassen of een demontabele opzet buis met tromp verbinding mee te leveren. Let erop bij het plaatsen van een kachel voor een veranda dat deze zeker een centimeter of 30 boven de overkapping uitsteekt. Dit om zonder rookoverlast in uw veranda te zitten..
De prijs van verlenging van de buis is € 25,-. per 0,5 meter. Kortere verlengingen worden uiteraard verrekend. Voor demontabele buizen met de trompverbinding geldt dezelfde prijs echter is hiervan de minimale lengte 1 meter.
Kachel geschikt maken voor dubbelwandige dak doorvoer
Wij kunnen de kachels voorzien van een buisdiameter die geschikt is voor een dubbelwandig koppelstuk van 150 millimeter. U kunt dan een dakdoorvoer realiseren en de kachel binnen plaatsen. Het dubbelwandige materiaal leveren wij niet, daar ieder dak anders is (hellingshoek en dakbedekking) is het voor ons geen doen dit doorgaans nogal prijzige materiaal in voorraad te nemen. Wij hebben hiervoor echter wel een adresje dat u verder kan helpen tegen allezins concurrende tarieven. Het dubbelwandige koppelstuk kunnen wij wel leveren.
Prijs voor het aanpassen van de buis naar het mogelijk maken een dubbelwandig koppelstuk te plaatsen is € 0,-. en het koppelstuk kost € 90,-.

Smoorklep in de buis monteren
Deze optie is met name ontwikkeld voor de kachels voorzien van een deurtje in het stookgat. Na verschillende opmerkingen van klanten dat deze kachel nogal eens te gretig gaan branden hebben wij een klep ontwikkeld welke in de afvoerbuis wordt geplaatst en kan worden dicht gedraaid als de kachel naar uw mening iets te hard brand. Het vuur zal dan worden getemperd.
De prijs van deze smoorklep is € 50,-.
As afvoer onder de kachel maken
Hoewl de verbranding in de kachels dermate is dat ze zowat leeg branden bieden wij toch de optie aan om een as afvoer onder de kachel te maken. Dit is een draaibare klep. Als deze wordt open gedraaid ontstaat er een gat in de onderplaat van de kachel. Als u hieronder een bakje plaatst kan u het as dat in de kachel zit hier simpel in opvangen. Dit as kan gewoon bij de planten in de tuin worden gedeponeerd, dit is een goede meststof!
Prijs van de as afvoer is € 50,-.

Vonkengaas in afvoerbuis monteren
Als er brandgevoelige materialen (denk aan een rieten dak of naaldbomen) in de buurt zijn waar de kachel wordt gestookt is het raadzaam om naast een regenpetje een vonken rooster in de afvoerbuis te laten monteren. Dit is een stuk geperforeerde plaat met een luchtdoorlatendheid van 70 % zodat de trek in de kachel niet nadelig zal worden beïnvloed. Dit rooster zal een eventuele vonk die door de buis omhoog komt 'breken' zodat deze geen brandgevaar zal opleveren.
De prijs van dit vonkengaas is € 20,-.

Het laten stralen en zwart spuiten van een kachel
Alle kachel worden onbehandeld geleverd. Wij bieden de mogelijkheid de kachels te laten stralen en zwart te spuiten. Het stralen is noodzakelijk omdat eerst alle vuil en roest van de kachels af moet voordat de hittebestendige coating erop wordt gespoten.
Deze hittebestendige coating is van een industriële kwaliteit geeft uw kachel een verzorgd uiterlijk.
Wel moet worden vermeld dat een gespoten kachel onderhoud nodig heeft. De hittebestendige coating is minder roestwerend dan andere verf en de kachel zal na verloop van tijd een enkele roestvlek krijgen. Dit kan simpel worden opgelost door de kachel (zo ongeveer om het jaar) de kachel met schuurpapier met een fijne korrel op te schuren en dan met een spuitbus hittebestendige verf weer op te spuiten. Op deze manier zal de kachel zijn levensduur de zwarte kleur behouden. Bij elke gespoten kachel wordt gratis een spuitbus verf meegeleverd voor het eerste onderhoud. Deze spuitbussen verkopen wij ook los en zijn overigens ook leverbaar bij elke bouwmarkt.
De prijs van het laten stralen en spuiten van een kachel model 'Vet Heet' is € 105,-. en een losse spuitbus 400 ml. hitte bestendige verf bestand tot 650 graden kost € 12,50
Haardhout in netzakken
Wij hebben ook haardhout leverbaar handig verpakt in netzakken. Deze hebben ongeveer 8 kilo inhoud en zijn vergelijkbaar met de zakken die bij een bouwmarkt of pompstation worden verkocht. Het is goed droog direct stookbaar balkhout gezaagd op een lengte van 28 centimeter. Daarnaast hebben wij zakken aanmaak hout (dunne latjes) om uw kachel mee aan te steken.
Prijs netzak balkhout € 8,-. per stuk
Prijs netzak aanmaakhout € 8,-. per stuk
Permanente actie: 4 zakken balkhout en 1 zak aanmaak hout € 35,-.

Alle vermelde prijzen zijn afgehaald in Schoonrewoerd (regio Culemborg)

We kunnen ook bezorgen, hiervoor brengen wij €0,60 per gereden kilometer in rekening. Mocht een kachel over een ruime afstand moeten worden bezorgd zullen wij altijd ook het tarief van internet koerier Brenger.nl opvragen. Mocht goedkoper uitvallen dan bezorgen via eigen transport zullen wij uiteraard u deze bezorgoptie aanbieden!

Het afhalen van een kachel is doorgaans mogelijk op afspraak in de avonduren op doordeweekse dagen vanaf 18.30 uur en eigenlijk altijd in de weekenden (ook op zondag!) Uiteraard bent u van harte welkom om een keer te komen kijken bij onze showmodellen die bij ons in de tuin staan! Liefst wel op afspraak, wij zorgen dan aanwezig te zijn om eventuele uitleg te kunnen geven..

Alle vermelde prijzen in deze advertentie zijn incl. BTW!
Mocht u nog vragen hebben kunt u altijd even bellen (06-25364221) of mailen via Marktplaza.
Met vriendelijke groet,
Frans Faas
Diefdijk 29
4145 MJ Schoonrewoerd.
BTW nr. : NL169901051B01
KVK : 54104211