MarktPlaza

Voor Vrouwen

112x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Voor Vrouwen
1977, Uitgave: Ministerie van Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk Werk
64 pag.
Prijs: teab (bieden excl. de eventuele porto aub)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'informatieve boeken'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
"Dit boekje, bedoeld voor vrouwen, is ook samengesteld door vrouwen. Aukje Holtrop schreef het, met medewerking van Els van der Wal, en Babs van Wely maakte de tekeningen. Het adressenmateriaal werd grotendeels verzameld door het Informatie- en Documentatie Centrum (IDC) van de Nederlandse Vrouwenraad. Het is een boekje vol adviezen. Ook om vrouwen die misschien nog wat onzeker, wat wantrouwend tegenover dat vaak nog vertekende verschijnsel van de emancipatie staan, een beetje wegwijs te maken. Daarom ook staan er o.a. zoveel adressen in van organisaties, clubs en instellingen waar men een klankbord vindt voor vragen en problemen, die men in de eigen kring vaak zo moeilijk op kan werpen.
Meen niet, omdat dit een uitgave is van het ministerie van CRM, dat hierdoor het emancipatiebeleid van de rijksoverheid weerspiegeld wordt. Dat beleid laat zich niet alleen uitdrukken in goede raad, het reikt verder. Het zal verbeteringen mogelijk moeten maken, die nodig en terecht blijken. Maar de bouwstenen voor zo'n beleid zullen vooral de vrouwen en hun organisaties zelf moeten aandragen.
Voorlichtingsdienst CRM"