MarktPlaza

DE FORSYTE SAGE en EEN MODERNE KOMEDIE - John Galsworthy

104x bekeken
2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

DE FORSYTE SAGE en EEN MODERNE KOMEDIE
Twee trilogieën van John Galsworthy in één band

wordt beschouwd als een van de meesterwerken uit de Engelse literatuur, vanwege haar prachtig uitgewerkte personages en het perfecte tijdsbeeld van het victoriaanse tijdperk tot aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. 

is een familiekroniek van John Galsworthy. In drie delen wordt het verhaal verteld van de rijke en arrogante familie Forsyte, bij wie onder een dikke laag goud en goede manieren ongeluk en dramatiek de boventoon voeren.
is het vervolg hierop.

Een voorbeeld bij uitstek (één van de lijnen in het boek) is het huwelijk tussen Soames Forsyte en de onbemiddelde Irene Heron. Hij is victoriaans; arrogant, preuts en egoïstisch. Zij is mooi, modern en lijdt in stilte onder haar moeizame huwelijk.
Zij stort zich in een affaire met de knappe architect Philip Bosinney, die sterft als Irene er met hem vandoor wil gaan. Dan is Irene's huwelijk definitief voorbij, maar tot een scheiding komt het niet.
Pas jaren later, in 1901, wordt de scheiding tussen Soames en Irene uitgesproken.
Soames trouwt met de Française Annette en Irene huwt de neef van Soames, Jolyon.
Uit beide huwelijken wordt een kind geboren: Soames en Annette krijgen een dochter, Fleur, en Jolyon en Irene een zoon. En uiteraard vallen deze twee knappe jonge mensen als een blok voor elkaar...

Uitgave: Bruna
Gebonden, hardcover, 608 pagina's
Met een aantal foto's uit de verfilming van het boek.
Het boek is in uitstekende staat
(CDJK)