MarktPlaza

Een MUZIEK GESCHIEDENIS der NEDERLANDEN - hoofdred. LOUIS PETER GRIJP

94x bekeken
4 maanden geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Aangeboden door CDJK

Een MUZIEK GESCHIEDENIS der NEDERLANDEN
hoofdred. LOUIS PETER GRIJP

INCL. CD-ROM

De Nederlanden bezitten een rijke muziekcultuur, al zijn niet alle Nederlanders zich daarvan bewust.
In deze muziekgeschiedenis worden talrijke facetten van de Nederlandse en Vlaamse muziek en het muziekleven belicht, vanaf de prehistorie tot aan de dag van vandaag.
Niet alleen klassieke muziek, ook volks-, amateur- en populaire muziek komen aan de orde, steeds in hun sociale en culturele context.
Bijzondere aandacht gaat uit naar de rol die muziek heeft gespeeld bij de constructie van identiteiten, hetzij van naties, of van politieke, etnische of religieuze groeperingen.
Zowel de productie door componisten komt aan bod als de receptie van buitenlandse muziek in Nederland en België.

Deze muziekgeschiedenis wordt gepresenteerd in 125 artikelen van meer dan honderd auteurs, die telkens inzoomen op een gebeurtenis en van daaruit een aspect, probleem of ontwikkeling van de muziek en het muziekleven der Nederlanden belichten.
Die onderwerpen variëren van middeleeuwse minstrelen, Vlaamse polyfonisten en klokkengieters uit de Gouden Eeuw tot de successen van musici als Willem Mengelberg, Jacques Brel en Louis Andriessen en de popgroep Doe Maar, om slechts enkelen te noemen.
Het boek is geschreven voor muziekprofessionals maar zeker ook voor liefhebbers.
Het is bedoeld voor een cultureel geïnteresseerd publiek, waarvan niet meteen wordt verwacht dat het noten kan lezen.
De beschreven muziek komt tot klinken op een bijbehorende cd-rom in combinatie met beelden en muzieknotatie.

Een Muziekgeschiedenis der Nederlanden is een co-productie van het Meertens Instituut, de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Muziekgeschiedenis en Amsterdam University Press.

De redactie werd gevormd door prof. dr. Kees Vellekoop, prof. dr. Ignace Bossuyt, dr. Rudolf Rasch, prof. dr. Emile Wennekes, prof. dr. Rokus de Groot, prof. dr. Mark Delaere, dr. Lutgard Mutsaers.
Louis Peter Grijp is hoofdredacteur. Hij is onderzoeker aan het Meertens Instituut, en als bijzonder hoogleraar in de Nederlandse liedcultuur verbonden aan de Universiteit van Utrecht.

Uitgave: Amsterdam University Press
Groot, fors, gebonden hardcover
rijk geïllustreerd
met CD-ROM
918 pagina's
IN NIEUWSTAAT