MarktPlaza

HONDERD FABELS VAN LA FONTAINE, met gravures van GUSTAVE DORÉ

22x bekeken
13 dagen geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Aangeboden door CDJK

HONDERD FABELS VAN LA FONTAINE
met honderd gravures van GUSTAVE DORÉ
(Nederlandse bewerking: Jean Fleurier)

De fabels van La Fontaine verschenen voor het eerst in 1668 en het laatste en twaalfde deel in 1694, een jaar voor zijn dood. Hoewel reeds drie eeuwen oud, zijn ze in wezen nog veel ouder, want voor een groot deel ontleend aan de fabeldichter der Oudheid Aesopus, die als afgezant van Croesus van Lydië, door de priesters van Delphi, vanwege zijn scherpe tong omstreeks 550 voor Chr. Werd vermoord. 
Maar La Fontaine heeft de fabels een geheel nieuw leven geschonken door zijn briljante woordkeuze, die tot in onze dagen niets aan waarde heeft ingeboet.

Vanaf het eerste boek in 1668 tot heden ten dage vinden de fabels een goed onthaal bij het publiek. Dit komt ongetwijfeld omdat de dieren die in de verhalen optreden menselijke eigenschappen tonen, waardoor de mens zichzelf in het dier herkent. 
 De dieren komen nu eens plompverloren, dan weer langs diepzinnige overwegingen tot hun handelingen, de ene keer schalks, dan weer onbarmhartig.

De gravures en de vignetten zijn van Gustave Doré, die in 1832 te Straatsburg werd geboren en wereldfaam verwierf met zijn tekeningen.
Hij illustreerde o.a. ook de Bijbel, Don Quichotte, de Baron van Münchhausen, en nog vele andere beroemde boeken
Uitgave: Het Goede Boek, Huizen
Gebonden, hardcover, 205 pagina's
Prachtige illustraties van Doré
In voortreffelijke staat