MarktPlaza

HET ZIJN NET MENSEN, Beelden uit het Midden-Oosten

32x bekeken
29 dagen geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Aangeboden door CDJK

HET ZIJN NET MENSEN, 
Beelden uit het Midden-Oosten
door J. Luyendijk

Vijf jaar lang was Joris Luyendijk correspondent in de Arabische wereld. 
In Het zijn net mensen probeert hij de kloof te dichten tussen wat hij als correspondent met eigen ogen zag, en wat hij daarvan kon laten zien op radio, tv en in de krant. 
Met pakkende voorbeelden legt hij uit waarom nieuwsmedia slechts een klein deel van de werkelijkheid kunnen weergeven en waarom het voor ons zo moeilijk is iets van het Midden-Oosten te begrijpen.

Joris Luyendijk (1971) schreef onder andere over de kloof tussen beeld en werkelijkheid in het Midden-Oosten (Het zijn net mensen) en de Nederlandse politiek (Je hebt het niet van mij, maar…). 
Aan Het zijn net mensen werden de NS Publieksprijs 2007, de Dick Scherpenzeelprijs 2007 en de Prix des Assises du Journalisme 2010 toegekend. 
Luyendijks boeken werden in 12 talen vertaald.
Dit kan niet waar zijn begon met een zoektocht op de banking blog van The Guardian die de basis vormde voor columns die in NRC Handelsblad en De Standaard verschenen. 
Naar aanleiding van de banking blog werd Luyendijk gehoord door parlementaire onderzoekscommissies in België en Engeland.
Dit kan niet waar zijn was het best verkochte boek in 2015 en werd bekroond met de NS-Publieksprijs 2015. Het boek is inmiddels in achttien talen vertaald.

Uitgave Podium
Paperback, 220 pagina's
In uitstekende stat